Διεθνή

Νέο ρεκόρ τουρκικών εναέριων παραβιάσεων στο Αιγαίο

Νέο ρεκόρ τουρκικών εναέριων παραβιάσεων στο Αιγαίο
Ειδικότερα, η Πολεμική Αεροπορία της Τουρκίας έστειλε στο FIR Αθηνών δεκαπέντε μαχητικά αεροσκάφη.

Νέο ιστορικό υψηλό παραβιάσεων του εναέριου χώρου της πατρίδας μας καταγράφηκε χθες.

Ειδικότερα, η Πολεμική Αεροπορία της Τουρκίας έστειλε στο FIR Αθηνών δεκαπέντε μαχητικά αεροσκάφη.

Με αυτόν τον τρόπο είναι φανερό ότι η γειτονική χώρα προτίθεται να δυναμιτίζει τις σχέσεις μεταξύ Αθήνας και Άγκυρας, καλλιεργώντας κλίμα έντασης στο Αιγαίο Πέλαγος.

Πιο συγκεκριμένα, το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων της Ελλάδας κατέγραψε ογδόντα παραβιάσεις του εναέριου χώρου της πατρίδα μας. Οι 37 από τις ογδόντα αυτές παραβιάσεις σημειώθηκαν από μαχητικά αεροσκάφη και οι υπόλοιπες από δύο μη επανδρωμένα αεροσκάφη.

Ένας ζευγάρι από τα μαχητικά F – 16 πραγματοποίησε την υπερπτήση στην νησίδα Ανθρωποφάγους, η οποία είναι μια ακατοίκητη νησίδα του συμπλέγματος των Φούρνων Ικαρίας.

Μάλιστα, σε τρεις περιπτώσεις, υπήρξε αερομαχία, δεδομένου ότι οι Τούρκοι χειριστές δεν συμμορφώθηκαν στις αρχικές υποδείξεις των χειριστών των μαχητικών αεροσκαφών της πατρίδας μας.

Ακόμη και την κοινή άσκηση με το ΝΑΤΟ προσπάθησε να εργαλειοποιήσει η Τουρκία. Πρόκειται για άσκηση που θα γίνει αύριο ανάμεσα σε Καστελόριζο και Ρόδο. Άμεση όμως υπήρξε η αντίδραση της Ελλάδας η οποία προχώρησε στην ακύρωση της τουρκικής ΝΟΤΑΜ, διά της οποίας επιχειρήθηκε η αμφισβήτηση αυτή.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments