Οικονομία

Ακρίβεια Ελλάδα: “Όλα ανοιχτά” και για νέα επιταγή ακρίβειας – Το φθινόπωρο οι αποφάσεις

Ακρίβεια Ελλάδα: “Όλα ανοιχτά” και για νέα επιταγή ακρίβειας – Το φθινόπωρο οι αποφάσεις

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi/Pixabay

Έτσι εκτός τα μέτρα που έχουν ανακοινωθεί το οικονομικό επιτελείο ήδη επεξεργάζεται ένα νέο πλέγμα μέτρων ανακούφισης που πιθανότατα θα τα ανακοινώσει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα της ΔΕΘ.

“Ανοιχτό παράθυρο” και για νέα επιταγή ακρίβειας άφησε το πρωί του Σαββάτου ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών κ. Θεόδωρος Σκυλακάκης, κάτι που όμως θα κριθεί όπως είναι φυσικό από την πορεία των δημοσιονομικών της χώρας. Ο κ. Σκυλακάκης παράλληλα τόνισε πως ο χειμώνας που έρχεται θα είναι δύσκολος από κάθε πλευρά καθώς η Ρωσία αναμένεται η να μειώσει περαιτέρω τη στρόφιγγα του ρωσικού αερίου ή ακόμη και να την κλείσει, κατάσταση που όπως είναι φυσικό θα φέρει σε μεγάλη δυσκολία ολόκληρη την Ευρωζώνη.

Έτσι εκτός τα μέτρα που έχουν ανακοινωθεί το οικονομικό επιτελείο ήδη επεξεργάζεται ένα νέο πλέγμα μέτρων ανακούφισης που πιθανότατα θα τα ανακοινώσει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα της ΔΕΘ.Όπως διαμηνύει το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, όλα θα κριθούν το επόμενο δίμηνο, από την πορεία των εισπράξεων το διάστημα Αυγούστου-Σεπτεμβρίου, βάσει των οποίων θα διαμορφωθεί το νέο «πακέτο» στήριξης, πάντα ανάλογα με τα δημοσιονομικά περιθώρια και τις αντοχές της οικονομίας.

Αναφορικά με τα μέτρα που επεξεργάζονται, πρόκειται για το ενδεχόμενο Fuel Pass3, Power Pass 2, την επιταγή ακρίβειας και το ενισχυμένο επίδομα θέρμανσης. Παράλληλα, δεν αποκλείεται να υπάρξει και μια βραχυχρόνια παρέμβαση στον ΦΠΑ στα τρόφιμα.

Ποια άλλα σχέδια βρίσκονται στο τραπέζι

Στο τραπέζι βρίσκονται και μέτρα για τους συνταξιούχους όπως σας ενημέρωσε προ ημερών ο Δημήτρης Μιχαλέλης μέσω του pagenews.gr. Κρίσιμο θέμα προς εξέταση είναι «οι συνταξιούχοι». Από 1/1/2023 ξεπαγώνουν οι συντάξεις, θα δοθούν μετά από πολλά χρόνια αυξήσεις στους συνταξιούχους, ενώ έχει ανακοινωθεί και η κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης. Η εκκρεμότητα είναι τι θα γίνει με τις μειώσεις από επικουρικά και καταργήσεις δώρων όσων δεν προσέφυγαν δικαστικά. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το οικονομικό επιτελείο επεξεργάζεται σειρά λύσεων προκειμένου να κλείσει άπαξ και δια παντός αυτή η διένεξη. Τον τρόπο και τη μεθοδολογία που θα επιλεγούν, αναμένεται να αποτελέσουν άλλο ένα από τα «βαριά χαρτιά» των ανακοινώσεων Μητσοτάκη στη ΔΕΘ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments