Διεθνή

Ρωσία: Ο Πούτιν εξοπλίζει τα ρωσικά πλοία με υπερηχητικούς πυραύλους

Ρωσία: Ο Πούτιν εξοπλίζει τα ρωσικά πλοία με υπερηχητικούς πυραύλους

Πηγή Φωτογραφίας: kremlin

Σύμφωνα με τον Ρώσο πρόεδρο η παράδοση αυτών των πυραύλων στις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις θα ξεκινήσει τους επόμενους μήνες

 Ο πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν δήλωσε την Κυριακή ότι το ρωσικό ναυτικό θα λάβει υπερηχητικούς πυραύλους κρουζ Zircon μέσα στους επόμενους μήνες και ότι η περιοχή ανάπτυξής τους θα εξαρτηθεί από τα ρωσικά συμφέροντα.

Μιλώντας την Ημέρα του Ναυτικού της Ρωσίας στην πρώην αυτοκρατορική πρωτεύουσα της Αγίας Πετρούπολης, ο Πούτιν επαίνεσε τον Μέγα Τσάρο Πέτρο που έκανε τη Ρωσία μεγάλη θαλάσσια δύναμη, χωρίς να αναφερθεί ευθέως στην Ουκρανία.

Ωστόσο, ο αρχηγός του Κρεμλίνου είπε ότι είχε υπογράψει ένα νέο ναυτικό δόγμα, οι λεπτομέρειες του οποίου δεν δημοσιεύθηκαν, και ανέφερε τους υπερηχητικούς πυραύλους κρουζ Zircon ως μοναδικούς στον κόσμο.

«Η παράδοση αυτών των πυραύλων στις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις θα ξεκινήσει τους επόμενους μήνες», είπε ο Πούτιν. «Η φρεγάτα Admiral Gorshkov θα είναι η πρώτη που θα πάει σε μάχη με αυτά τα τρομερά όπλα επί του σκάφους».

«Το βασικό εδώ είναι η ικανότητα του ρωσικού ναυτικού… Είναι σε θέση να απαντήσει με αστραπιαία ταχύτητα σε όλους όσοι αποφασίζουν να παραβιάσουν την κυριαρχία και την ελευθερία μας».

Τα υπερηχητικά όπλα μπορούν να ταξιδέψουν με εννέα φορές την ταχύτητα του ήχου, και η Ρωσία έχει πραγματοποιήσει προηγούμενες δοκιμαστικές εκτοξεύσεις του Zircon από πολεμικά πλοία και υποβρύχια τον περασμένο χρόνο.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments