People

«Ο Πάπας ίσως χρειαστεί να ξυπνά μετά τις 4:30πμ»

«Ο Πάπας ίσως χρειαστεί να ξυπνά μετά τις 4:30πμ»

Πηγή Φωτογραφίας: SALVEtoday - Salve Regina University

Ο Ποντίφικας αρέσκεται λοιπόν στα ταξίδια, φροντίζοντας να έχει ολοκληρώσει τις προηγούμενες υποχρεώσεις του κατά το δυνατό νωρίτερα.

Ο Πάπας Φαγκίσκος δεν είναι από τους ανθρώπους που δίνουν εύκολα συνεντεύξεις ή, έστω, κάνουν συχνές δημόσιες δηλώσεις. Αφοσιωμένος από εφηβική ηλικία, ο Ποντίφικας καλλιέργησε όλες τις πυρηνικές χριστιανικές αρετές, με πρώτες εκείνες της σεμνότητας και της εγκράτειας, η οποία του υπαγορεύει, ανάμεσα στα τόσα άλλα, να αποφεύγει την υπέρμετρη απόλαυση των γήινων απολαύσεων και να σηκώνεται νωρίς το πρωί, μάλλον αχάραγα, και να διαβάζει.

Κι είναι κάπως ευρύτερα γνωστό, ιδίως μετά την αγόρευσή του στην κεφαλή της Καθολικής Εκκλησίας, ότι τρέφει ένα ξεχωριστό πάθος για τον Τύπο Χάρη, μάλιστα, στη γλωσσομάθειά του – μιλά και γράφει τέσσερις γλώσσες -, μπορεί να συμβουλεύεται ιστότοπους και εφημερίδες και από τα τέσσερα σημεία του πλανήτη, πριν να ξεκινήσει η φορτωμένη με υποχρεώσεις ημέρα του.

Κι ο Πάπας Φραγκίσκος δεν είναι αποκλειστικά και μόνο ένας άνθρωπος του γραφείου

Οφείλει να φέρνει σε πέρας ένα μεγάλο όγκο εργασίας στο γραφείο του στο Βατικανό, χωρίς, όμως, αυτή η αναπόφευκτη υποχρέωση να τον αποκόπτει από το να παραμένει ένας άνθρωπος της άμεσης επαφής με τους πιστούς, ένας άνθρωπος που αγαπά τα ταξίδια σε μέρη που του είναι άγνωστα, να συναντά και να πλησιάζει ανθρώπους με εκείνο το πλατύ χαμόγελο και τα μεγάλα, σα λίμνες, μάτια του.

Αυτή η έμφυτη, εγκάρδια καλοσύνη του δεν τον εμπόδισε, όμως, να λάβει και αντιδημοφιλείς θέσεις ή, εν πάση περιπτώσει, θέσεις που εικάζουμε πως δεν είναι ευρέως αποδεκτές, όπως είναι η απορριπτική τοποθέτησή του έναντι των αμβλώσεων, της ευθανασίας ή του γάμου των ιερέων, που διακονούν το καθολικό δόγμα. Ο Ποντίφικας αρέσκεται λοιπόν στα ταξίδια, φροντίζοντας να έχει ολοκληρώσει τις προηγούμενες υποχρεώσεις του κατά το δυνατό νωρίτερα.

Στο πρόσφατο ταξίδι του, όμως, δήλωσε πως είναι έτοιμος ακόμη και να παραιτηθεί, αν δεν μπορεί να ηγηθεί της Εκκλησίας λόγω της ηλικίας του και των προβλημάτων υγείας, που του προκαλούν έντονα και επαναληπτικά άλγη, ιδιαίτερα στα κάτω άκρα. Μάλιστα, σε δηλώσεις του ανέφερε ότι το προκεχωρημένο της 85χρονης ζωής του και η δυσκολία του στο περπάτημα οδηγούν σε μια νέα φάση στη θητεία του, επαναλαμβάνοντας ότι θα είναι έτοιμος να παραιτηθεί, κάποια μέρα, εάν δεν μπορεί να ηγηθεί της εκκλησίας λόγω σοβαρών προβλημάτων υγείας.

Εντούτοις, με βάση ορισμένα σημερινά ρεπορτάζ, οι ιατροί που τον παρακολουθούν φαίνεται να κινούνται προς ενδιάμεσες, mezzo λύσεις, κάτι σαν χρυσές τομές, που θα επιτρέψουν στον Πάπα να μην αποσυρθεί πλήρως, αν και αυτές περιλαμβάνουν άμεση μείωση των αγαπημένων του περιπάτων και ταξιδιών, καθώς και παραμονή στο πρωινό κρεβάτι, αρκετά μετά τις 4:30πμ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments