Διεθνή

Ελληνική Πρεσβεία της Άγκυρας: Θλίψη και συγκίνηση για την καταστροφή του Γηροκομείου του Μπαλουκλή

Ελληνική Πρεσβεία της Άγκυρας: Θλίψη και συγκίνηση για την καταστροφή του Γηροκομείου του Μπαλουκλή

Πηγή Φωτογραφίας: CNN

Ελληνική Πρεσβεία της Κωνσταντινούπολης: Θλίψη και συγκίνηση για την καταστροφή του Γηροκομείου του Νοσοκομείου του Μπαλουκλή, του ιστορικού αυτού ιδρύματος των Ρωμιών της Κωνσταντινούπολης, εκφράζει η πρεσβεία της Ελλάδας στην Άγκυρα

Θλίψη και συγκίνηση για την καταστροφή του Γηροκομείου του Νοσοκομείου του Μπαλουκλή, του ιστορικού αυτού ιδρύματος των Ρωμιών της Κωνσταντινούπολης, εκφράζει η πρεσβεία της Ελλάδας στην Άγκυρα με ανάρτησή της στο Twitter.

Επίσης, η ελληνική πρεσβεία ευχαριστεί όσους βοήθησαν στην εκκένωση και στην κατάσβεση και εκφράζει την ελπίδα σύντομα να αναγεννηθεί από τις στάχτες του.

Σημειώνεται πως τη συγκεκριμένη ανάρτηση την έχει αναδημοσιεύσει (Retweet) στον λογαριασμό του στο αντίστοιχο κοινωνικό μέσο, το υπουργείο Εξωτερικών.

Πατριάρχης Βαρθολομαίος για την πυρκαγιά στο “Μπαλουκλή”: “Η Ομογένειά μας δέχθηκε σήμερα ένα μεγάλο πλήγμα”

Η πυρκαγιά κατέστρεψε μέρος του Ιδρύματος “Μπαλουκλή, ευτυχώς όμως δεν υπήρξαν θύματα. Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος δήλωσε για την καταστροφή στο κτήριο του νοσοκομείου-γηροκομείου, που αποτελεί τμήμα των Φιλανθρωπικών Καταστημάτων:

«Η Ομογένειά μας δέχθηκε σήμερα ένα μεγάλο πλήγμα. Ένα από τα σημαντικότερα φιλανθρωπικά ιδρύματά της, στο οποίο έβρισκαν περίθαλψη και ζεστασιά οι ηλικιωμένοι αδελφοί μας, υπέστη σημαντικές ζημιές από καταστροφική πυρκαγιά. Δοξολογούμε τον Θεό που δεν είχαμε θύματα, και ευχαριστούμε τις κρατικές και αυτοδιοικητικές αρχές και τα στελέχη των πυροσβεστικών δυνάμεων, τους εργαζομένους στο γηροκομείο και στο παρακείμενο νοσοκομείο, καθώς και όλους όσοι εθελοντικά βοήθησαν στη διάσωση των τροφίμων, αλλά και στη μάχη για την κατάσβεση της πυρκαγιάς. Σημασία έχουν οι ανθρώπινες ζωές. Τα κτήρια, οι εγκαταστάσεις, τα υλικά πράγματα μπορούν να αποκατασταθούν.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments