Οικονομία

Ενέργεια Ελλάδα: Ετοιμασίες ενόψει του δύσκολου χειμώνα – Τα κίνητρα και τα μέτρα υποχρεωτικού χαρακτήρα

Ενέργεια Ελλάδα: Ετοιμασίες ενόψει του δύσκολου χειμώνα – Τα κίνητρα και τα μέτρα υποχρεωτικού χαρακτήρα

Πηγή Φωτογραφίας: Pixabay/Eurokinissi

Ενέργεια Ελλάδα: Ήδη σε πάρα πολλές ευρωπαϊκές χώρες ανάμεσα σε αυτές η Γερμανία και η Ισπανία έχει δρομολογηθεί ήδη ένα ενεργειακό πλάνο

Προετοιμασίες ενόψει ενός δύσκολου χειμώνα κάνει ο κρατικός μηχανισμός προκειμένου να μπορέσει να εξοικονομήσει ενέργεια από όπου μπορεί. Ήδη σε πάρα πολλές ευρωπαϊκές χώρες ανάμεσα σε αυτές η Γερμανία και η Ισπανία έχει δρομολογηθεί ήδη ένα ενεργειακό πλάνο που περιλαμβάνει κυρίως τη μείωση κατανάλωσης ενέργειας σε νοικοκυριά, επιχειρήσεις ενώ στο “σκοτάδι” έχουν βρεθεί και πολλά μνημεία και δημόσια κτίρια. Η μείωση του φυσικού αερίου από τη Gazprom λόγω της “τουρμπίνας” έχει φέρει σε ιδιαίτερα μειονεκτική θέση αρκετές χώρες της Ευρωζώνης.

Τι σχεδιάζει ο κρατικός μηχανισμός

Ρύθμιση θερμοστάτη στα συστήματα κλιματισμού και θέρμανσης, συντήρηση των μηχανημάτων, «έξυπνη» χρήση των ενεργοβόρων ηλεκτρικών συσκευών είτε σε οικιακό είτε σε επαγγελματικό επίπεδο, «θα πρέπει να γίνουν μέρος της καθημερινότητάς μας με στόχο τη μείωση της κατανάλωσης, γιατί τελικά έχει επίπτωση στον λογαριασμό και το πορτοφόλι μας» είναι ορισμένα από αυτά τα οποία ετοιμάζει ο κρατικός μηχανισμός. Αυτά είχε δηλώσει πριν από λίγες ημέρες ο υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος στην “Κ”.

Ρεβυθούσα: Έτοιμη η νέα δεξαμενή να παραλάβει τα πρώτα φορτία LNG

Η νέα πλωτή δεξαμενή στη Ρεβυθούσα δίνει τη δυνατότητα να διπλασιάσουμε σχεδόν την αποθηκευτική ικανότητα και με αυτόν τον τρόπο να βελτιώσουμε και να αξιοποιήσουμε ακόμη περισσότερο αυτήν την εγκατάσταση επανεριοποίησης υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) και με αυτόν τον τρόπο να διασφαλίσουμε την επάρκεια σε φυσικό αέριο σε περίπτωση που έχουμε διακοπές στις ροές. Αυτό έγινε σε χρόνο ρεκόρ.

Η νέα δεξαμενή είναι έτοιμη να παραλάβει τα πρώτα φορτία υγροποιημένου φυσικού αερίου μέχρι τέλος Αυγούστου. Αυτό θα δώσει τη δυνατότητα να διασφαλίσουμε τη χώρα μας σε παροχή φυσικού αερίου, όπου ένα μεγάλο ποσοστό αυτού χρησιμοποιείται βεβαίως για την ηλεκτροπαραγωγή και έτσι να θωρακίσουμε ενεργειακά τη χώρα μας το επόμενο χρονικό διάστημα. Η προσθήκη της δεξαμενής αυξάνει τη χωρητικότητα αλλά και την ευελιξία της εγκατάστασης ως προς την υποδοχή διαθέσιμων φορτίων υγροποιημένου φυσικού αερίου.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments