Διεθνή

Κίνα: Συνεχείς προκλήσεις κατά Ταιβάν

Κίνα: Συνεχείς προκλήσεις κατά Ταιβάν

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Κινεζικοί πύραυλοι πέταξαν πάνω από την Ταιβάν κατά τη διάρκεια μεγάλης έκτασης στρατιωτικών ελιγμών, που εξαπέλυσε το Πεκίνο ως απάντηση στην επίσκεψη της Νάνσι Πελόζι.

Οι κινεζικοί στρατιωτικοί ελιγμοί συνεχίζονται γύρω από την Ταιβάν. Το Υπουργείο Άμυνας της Ταιβάν ανακοίνωσε ότι κινεζικά «αεροπλάνα και πολεμικά πλοία» διέσχισαν τη «μέση γραμμή» του στενού της Ταιβάν, που χωρίζει το νησί από την ηπειρωτική Κίνα.

Κινεζικοί πύραυλοι πέταξαν πάνω από την Ταιβάν κατά τη διάρκεια μεγάλης έκτασης στρατιωτικών ελιγμών, που εξαπέλυσε το Πεκίνο ως απάντηση στην επίσκεψη της Νάνσι Πελόζι.

Είναι έκδηλο ότι η επίσκεψη της Ν. Πελόζι έχει εξοργίσει τις αρχές της Κίνας, καθώς είναι η πιο σημαντική Αμερικανίδα εκλεγμένη αξιωματούχος που ταξίδεψε στην Ταϊπέι.

Η Κίνα, που θεωρεί την Ταιβάν αναπόσπαστο μέρος της επικράτειάς της, ξεκίνησε χθες και συνεχίζει σήμερα τις μεγαλύτερες στρατιωτικές ασκήσεις στην ιστορία της γύρω από το νησί, σε έξι συνολικά περιοχές. Ο στρατός και η κινεζική κυβέρνηση δεν έχουν ακόμη επιβεβαιώσει επίσημα την υπερπτήση κινεζικών πυραύλων πάνω από την Ταιβάν, κατά τη διάρκεια αυτών των ελιγμών.

Ωστόσο, το Υπουργείο Άμυνας της Ταιβάν ανακοίνωσε σήμερα ότι κινεζικά «αεροπλάνα και πολεμικά πλοία» διέσχισαν τη «μέση γραμμή» του στενού της Ταιβάν, που χωρίζει το νησί από την ηπειρωτική Κίνα. Το Υπουργείο Άμυνας κατήγγειλε «άκρως προκλητικές» στρατιωτικές ασκήσεις. Εντούτοις, το ιαπωνικό Υπουργείο Άμυνας υποστηρίζει ότι από τους εννέα πυραύλους, που εντόπισε, μόνο οι τέσσερις «θα είχαν πετάξει πάνω από το κύριο νησί της Ταιβάν».

Ακόμη, αυτοί οι ελιγμοί είναι οι πλησιέστεροι προς το νησί ελιγμοί που πραγματοποιήθηκαν ποτέ, και για πρώτη φορά καταγράφηκε περικύκλωση της Ταιβάν από τις ένοπλες δυνάμεις της Κίνας.

Σύμφωνα με το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων «Xinhua», ο κινεζικός στρατός, μόνο χθες, «πέταξε με περισσότερα από 100 πολεμικά αεροσκάφη, συμπεριλαμβανομένων μαχητικών και βομβαρδιστικών» και ανέπτυξε «περισσότερα από 10 αντιτορπιλικά και φρεγάτες».

Οι στρατιωτικές ασκήσεις έχουν προγραμματιστεί να συνεχιστούν μέχρι μεθαύριο, το μεσημέρι της Κυριακής, με την Κίνα να αγνοεί προκλητικά μέχρι στιγμής τις αγανακτισμένες διαμαρτυρίες των Ηνωμένων Πολιτειών και των συμμάχων τους.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments