Οικονομία

Επιστρεπτέα προκαταβολή: Ποιοι ενδέχεται να επιστρέψουν το 100% του ποσού

Επιστρεπτέα προκαταβολή: Ποιοι ενδέχεται να επιστρέψουν το 100% του ποσού

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για τις επιχειρήσεις  και τους επαγγελματίες που ενισχύθηκαν την περίοδο της πανδημίας μέσω των κύκλων της επιστρεπτέας προκαταβολής

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για τις επιχειρήσεις  και τους επαγγελματίες που ενισχύθηκαν την περίοδο της πανδημίας μέσω των κύκλων της επιστρεπτέας προκαταβολής αλλά δεν υπέβαλαν τα απαιτούμενα δικαιολογητικά. Η διορία που τους έχουν δώσει το υπουργείο Οικονομικών και η ΑΑΔΕ για την υποβολή των δικαιολογητικών λήγει στις 31 Αυγούστου 2022.

Όσοι δεν προλάβουν και χάσουν τη συγκεκριμένη προθεσμία τότε θα κληθούν να επιστρέψουν στο κράτος το 100% της ενίσχυσης που έλαβαν και μάλιστα εφάπαξ και με τόκο. Και αυτό γιατί η υποβολή των απαιτούμενων δικαιολογητικών αποτελεί έναν από τους όρους χορήγησης των κρατικών δανείων. Η υποβολή των δικαιολογητικών γίνεται μέσω της πλατφόρμας της ΑΑΔΕ mybusinessSupport.

Παράλληλα πολλοί δικαιούχοι δεν τήρησαν τον όρο για τη διατήρηση της απασχόλησης. Ενώ δηλαδή είχαν αναλάβει τη δέσμευση να μην μειώσουν το προσωπικό τους ,η ΕΡΓΑΝΗ τους εμφανίζει να έχουν προχωρήσει σε απολύσεις. Λιγότεροι ήταν αυτοί που δεν έχουν υποβάλει τα κατά περίπτωση γιατί οι κύκλοι της επιστρεπτέας είναι 7 διαφορετικά δικαιολογητικά εντός προθεσμίας.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments