Πολιτική

ΚΚΕ: Έντονη κινητικότητα ενόψει της εξεταστικής για τις παρακολουθήσεις

ΚΚΕ: Έντονη κινητικότητα ενόψει της εξεταστικής για τις παρακολουθήσεις

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi

ΚΚΕ: Οι παρακολουθήσεις των πολιτικών προσώπων και όλα όσα βγήκαν στη επιφάνεια τις τελευταίες μέρες έχουν φέρει μια έντονη κινητικότητα στο ΚΚΕ

Οι παρακολουθήσεις των πολιτικών προσώπων και όλα όσα βγήκαν στη επιφάνεια τις τελευταίες μέρες έχουν φέρει μια έντονη κινητικότητα στο ΚΚΕ, μιας και δεν το κρατά μόνο στα ελληνικά σύνορα, αλλά είναι έτοιμο να το διεθνοποιήσει και να διαδραματίσει κεντρικό ρόλο στις διαδικασίες ενόψει της κοινοβουλευτικής έρευνας που ζητά ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Οι ευρωβουλευτές του ΚΚΕ κατέθεσαν χθες ερώτημα στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, επισημαίνοντας ότι «το θεσμικό πλαίσιο της Ε.Ε., το οποίο έχει ενσωματωθεί στις εθνικές νομοθεσίες, επιτρέπει τη γενικευμένη παρακολούθηση των επικοινωνιών, την παραβίαση της ιδιωτικής ζωής, τη συλλογή, επεξεργασία και ανταλλαγή προσωπικών δεδομένων των εργαζομένων σε όλα τα κράτη-μέλη της».

Μία ημέρα πριν, ο γ.γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ Δημ. Κουτσούμπας είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον γ.γ. του ΑΚΕΛ Στέφανο Στεφάνου, κατά τη διάρκεια της οποίας –όπως έγινε γνωστό– «συζήτησαν σχετικά με τα σκάνδαλα παρακολουθήσεων τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Κύπρο». Στο επίκεντρο βρέθηκαν υποθέσεις «συνακροάσεων» στην έδρα του κόμματος στον Περισσό –καταγγέλλονται από το 2016– αλλά και αντίστοιχες υποθέσεις οι οποίες αφορούν το ΑΚΕΛ στην Κύπρο.

Θα ζητήσει, πέραν της παρακολούθησης του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, να εξεταστούν και οι «συνακροάσεις» στον Περισσό που είχε καταγγείλει το 2016.

Σημειώνεται ότι ο κ. Κουτσούμπας, αναφέροντας ότι «το ΚΚΕ συμφωνεί στη σύσταση εξεταστικής επιτροπής για την παρακολούθηση του τηλεφώνου του Ν. Ανδρουλάκη», προσθέτει με έμφαση σε συνέχεια των προαναφερθέντων: «Το ΚΚΕ θα ζητήσει να συμπεριληφθούν ως αντικείμενο της επιτροπής και οι υποθέσεις “συνακροάσεων” στην έδρα της Κ.Ε. του ΚΚΕ, καθώς οι σχετικές καταγγελίες είναι εδώ και χρόνια ουσιαστικά αναπάντητες».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments