Διεθνή

Δημοσκόπηση: Τρας 66%, Σούνακ 34%

Δημοσκόπηση: Τρας 66%, Σούνακ 34%

Πηγή Φωτογραφίας: Pixabay

Πρώτη παραμένει η Λιζ Τρας στις προτιμήσεις της κοινής γνώμης, αν και η διαφορά με τον Ρίσι Σούνακ μειώθηκε το τελευταίο διάστημα.

Πρώτη παραμένει η Λιζ Τρας στις προτιμήσεις της κοινής γνώμης, αν και η διαφορά με τον Ρίσι Σούνακ μειώθηκε το τελευταίο διάστημα.

Σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρείας δημοσκοπήσεων YouGov για λογαριασμό του βρετανικού τηλεοπτικού καναλιού Sky News, η Τρας οδηγεί την κούρσα της διαδοχής του Μόρις Τζόνσον στις εκλογές που θα διεξαχθούν τον επόμενο Σεπτέμβριο, αλλά η ψαλίδα κλείνει μεταξύ της Υπουργού Εξωτερικών και του Ρίσι Σούνακ.

Πιο αναλυτικά, η Λιζ Τρας έχει προβάδισμα 32 ποσοστιαίων μονάδων έναντι του Ρίσι Σούνακ μεταξύ των ψηφοφόρων, με βάση τα ερευνητικά ευρήματα της σφυγμομέτρησης της κοινής γνώμης. Η Τρας συγκεντρώνει 66% στην πρόθεση ψήφου έναντι 34% που συγκεντρώνει ο Υπουργός Οικονομικών του Μ. Τζόνσον.

Η Τρας διατηρεί, από την αρχή της διαδικασίας διαδοχής, το προβάδισμα σε σχέση με τον Σούνακ.

Η δημοσκόπηση δείχνει επίσης ότι το 13% είναι ακόμη αναποφάσιστο ή δεν πρόκειται να ψηφίσει καθόλου.

Η σφυγμομέτρηση δείχνει μια ελαφρά κάμψη των δυνάμεων της Τρας, η οποία είχε, στην προηγούμενη έρευνα, διαφοράς της τάξεως των 38 ποσοστιαίων μονάδων. Φαίνεται, λοιπόν, ότι ο Σούνακ βγαίνει κερδισμένος από τις πρόσφατες τηλεοπτικές αναμετρήσεις με την εσωκομματική του αντίπαλο, καθώς και από τη διαρροή προς τα Μέσα Ενημέρωσης video που δείχνει την Λ. Τρας να κατηγορεί τους Βρετανούς εργαζομένους για οκνηρία.

Είναι, ακόμη, αξιοπρόσεκτο ότι οι ερωτηθέντες εκφράζουν τη μεγάλη λύπη τους για τον εξαναγκασμό σε παραίτηση του Μπόρις Τζόνσον από την ηγεσία των Τόρηδων και τον πρωθυπουργικό θώκο.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments