Διεθνή

Le Figaro: Κύμα καύσωνα – Πώς δροσίζουμε το σπίτι μας χωρίς κλιματική επιβάρυνση

Le Figaro: Κύμα καύσωνα – Πώς δροσίζουμε το σπίτι μας χωρίς κλιματική επιβάρυνση

Πηγή Φωτογραφίας: Pixabay

Η θερμοκρασία θα ανέλθει και ίσως ξεπεράσει τους 40 βαθμούς σε ορισμένες ευρωπαϊκές χώρες.

Ένα νέο κύμα καύσωνα είναι προ των πυλών. Αρχίζει αύριο. Η θερμοκρασία θα ανέλθει και ίσως ξεπεράσει τους 40 βαθμούς σε ορισμένες ευρωπαϊκές χώρες. Οι πολίτες λοιπόν θα πρέπει να ανάψουν τα κλιματιστικά τους για να επιβιώσουν από αυτό το νέο επεισόδιο καύσωνα του καλοκαιριού. Υπάρχουν όμως και άλλοι, πιο βιώσιμοι τρόποι για να δροσίσετε το σπίτι σας.

Κατά τη διάρκεια αυτών των επεισοδίων μεγάλης ζέστης, η πιο αποτελεσματική λύση φαίνεται αμέσως να είναι το κλιματιστικό. Από τα πρώτα κύματα καύσωνα του Ιουνίου, σπεύσαμε σε ψυκτικές μηχανές. Ωστόσο, αυτές οι συσκευές εκπέμπουν πολλά αέρια θερμοκηπίου. Για να δημιουργήσετε δροσερό αέρα μέσα στο σπίτι, τα κλιματιστικά πρέπει να εξάγουν ζεστό αέρα έξω. Ένα σύστημα που κάνει τις πόλεις να ζεσταίνονται.  Ξέρουμε ότι τα κλιματιστικά είναι υπεύθυνα για αύξηση τουλάχιστον 0,5 βαθμών Κελσίου. Η αυξημένη χρήση αυτών των συστημάτων ψύξης θα μπορούσε να αυξήσει την εξωτερική θερμοκρασία κατά 2 βαθμούς. Αυτό που φαίνεται να είναι η λύση είναι στην πραγματικότητα μέρος του προβλήματος: Ο κλιματισμός ευθύνεται πλέον για σχεδόν το 5% των ισοδύναμων εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα στον κτιριακό τομέα.

Για να αποφύγετε να υποφέρετε πολύ από τη ζέστη στο εσωτερικό, το καλύτερο πράγμα είναι να μην εισχωρήσει. Καλόν είναι να μονώνετε καλά το σπίτι σας, να κλείνετε τα παράθυρα και τα παντζούρια κατά τη διάρκεια της ημέρας και να αφήνετε πιο δροσερό αέρα το βράδυ ή νωρίς το πρωί.

Όποιος κι αν είναι ο τύπος στέγασης, οι ανεμιστήρες μπορούν να είναι, επίσης, μια λύση. Καταναλώνουν έως και 62 φορές λιγότερο ρεύμα από ένα κλιματιστικό. Οι ανεμιστήρες δημιουργούν κινήσεις αέρα οι οποίες περνώντας πάνω από το δέρμα προάγουν την εξάτμιση της εφίδρωσης και δίνουν αμέσως μια αίσθηση φρεσκάδας. Για να διαχέετε καθαρό αέρα, μπορείτε να τοποθετήσετε ένα υγρό πανί, ένα μπουκάλι παγωμένο νερό ή μια παγοκύστη μπροστά από τη συσκευή.

Το πράσινο του κήπου ή του μπαλκονιού σας μπορεί επίσης να είναι μια λύση για να ανανεώσετε το σπίτι σας. Η βλάστηση θα μειώσει την έκθεση στον ήλιο, ειδικά στις προσόψεις της κατοικίας. Τα φυτά ψύχουν επίσης τον αέρα μέσω της εξατμισοδιαπνοής. Το νερό που αντλούν από τις ρίζες απορρίπτεται από τα φύλλα με τη μορφή υδρατμών. Στη συνέχεια, τα σταγονίδια συλλαμβάνουν τις θερμίδες από τον αέρα και τον ψύχουν.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments