Πολιτική

Παρακολουθήσεις: Συνεχίζονται οι προεργασίες για την εξεταστική – Ετοιμάζονται για “μάχη” τα κόμματα

Παρακολουθήσεις: Συνεχίζονται οι προεργασίες για την εξεταστική – Ετοιμάζονται για “μάχη” τα κόμματα

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi

Παρακολουθήσεις: Χωρίς σταματημό, παρόλο που είμαστε σε καλοκαιρινή ραστώνη, συνεχίζονται οι προεργασίες των κομμάτων για την εξεταστική στο θέμα των υποκλοπών

Χωρίς σταματημό, παρόλο που είμαστε σε καλοκαιρινή ραστώνη, συνεχίζονται οι προεργασίες των κομμάτων για την εξεταστική στο θέμα των υποκλοπών. Δεν πρέπει να ξεχνάμε πως στις 22 Αυγούστου ανοίγει η Βουλή και εκεί θα γίνει μια πραγματική… μάχη.

Στο αίτημα της Εξεταστικής του ΠΑΣΟΚ θα περιλαμβάνονται όλα τα ερωτήματα που πρέπει να απαντηθούν σχετικά με τις “αντισυνταγματικές επισυνδέσεις”, όπως αναφέρουν. Στο στόχαστρο θα μπει και το κακόβουλο λογισμικό Predator, καθώς και οι “υπερεργολάβοι που φέρονται να αξιοποιούνται από την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών”, όπως σημειώνουν. Όλα δείχνουν πως στην Κουμουνδούρου επιθυμούν το συντονισμό με τη Χαριλάου Τρικούπη και η γενική γραμμή που ακολουθείται είναι πως ανάλογα με τις εξελίξεις και την τελική πρόταση είναι πολύ πιθανό να συμπλέσουν με την πρόταση που θα καταθέσουν οι 22 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ.

ΠΑΣΟΚ για παρακολουθήσεις: Ερώτηση για το ηλεκτρονικό αρχείο διατάξεων για τις παρακολουθήσεις στην ΑΔΑΕ

Για ανυπαρξία ηλεκτρονικού αρχείου διατάξεων για τις παρακολουθήσεις στην Αρχή Διασφάλισης Απορρήτου Επικοινωνιών κάνει λόγο το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής  σε ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή. Με ερώτηση προς τον Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κ. Πιερρακάκη και τον Υπουργό Δικαιοσύνης, Κ. Τσιάρα, οι βουλευτές της Χαριλάου Τρικούπη επικαλούνται δημοσιογραφικά ρεπορτάζ σύμφωνα με τα οποία η Αρχή Διασφάλισης Απορρήτου Επικοινωνιών (ΑΔΑΕ) στο πλαίσιο της έρευνάς της απευθύνθηκε στον πάροχο κινητής τηλεφωνίας με τον οποίο είναι συμβεβλημένο το κινητό του κ. Ανδρουλάκη για να ελέγξει την ύπαρξη διάταξης για παρακολούθηση του από το σύστημα «νόμιμης συνακρόασης της ΕΥΠ», δεδομένου ότι η ΑΔΑΕ τηρεί χειρόγραφο αρχείο, συνεπώς είναι αδύνατον να ανατρέξει έγκαιρα σε αυτό.

Παρακολουθήσεις: Αντίστροφη μέτρηση για τη διάσκεψη των προέδρων

Λίγες ημέρες απομένουν ακόμη για να ανοίξει η Βουλή, νωρίτερα από το συνηθισμένο και μάλιστα μέσω έντονης πολιτικής αντιπαράθεσης καθώς τη Δευτέρα 22 Αυγούστου θα πραγματοποιηθεί η διάσκεψη των προέδρων. Όλα τα κόμματα, συμπεριλαμβανομένου του κυβερνώντος, έχουν συμφωνήσει στη συγκρότηση εξεταστικής επιτροπής, αλλά το πιθανότερο είναι να περιμένουν τις εξελίξεις των επόμενων ημερών προκειμένου να διατυπώσουν επίσημα τις προτάσεις τους. Από την κυβέρνηση διαμηνύουν ότι δεν θα υπάρξει «καμία σκιά» και επιμένουν να δεσμεύονται για διερεύνηση της υπόθεσης «με σοβαρότητα» και «με θεσμικότητα», δείχνοντας ότι εστιάζουν πρωτίστως αν όχι αποκλειστικά σε δύο σημεία, θέλοντας να συμπαρασύρουν προς τα εκεί και τον δημόσιο διάλογο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments