Ελλάδα

Κορωνοϊός – Σαρηγιάννης: “Η παραλλαγή «Κένταυρος» μπορεί να έρθει στην Ελλάδα άμεσα”

Κορωνοϊός – Σαρηγιάννης: “Η παραλλαγή «Κένταυρος» μπορεί να έρθει στην Ελλάδα άμεσα”

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi, pixabay

Κορωνοϊός - Σαρηγιάννης: Ο κορωνοϊός συνεχίζει να "βασανίζει" τόσο τους πολίτες, αλλά και τον επιστημονικό κόσμο και μάλιστα σε παγκόσμιο επίπεδο ταλανίζει ο παραλλαγμένο στέλεχος «Κένταυρος»

Ο κορωνοϊός συνεχίζει να “βασανίζει” τόσο τους πολίτες, αλλά και τον επιστημονικό κόσμο και μάλιστα σε παγκόσμιο επίπεδο ταλανίζει ο παραλλαγμένο στέλεχος «Κένταυρος», που μπορεί να έρθει στην Ελλάδα. Μάλιστα γι’ αυτό το το ενδεχόμενο αναφέρθηκε ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής, Δημοσθένης Σαρηγιάννης, ο οποίος σημείωσε πως υπάρχει ενδεχόμενο να κάνει την εμφάνιση του άμεσα.

«Είναι αρκετά πιθανό η Κένταυρος να ”μπει” στη χώρας μας τον Αύγουστο ή στις αρχές Σεπτεμβρίου, λόγω των τουριστικών ροών», είπε χαρακτηριστικά ο καθηγητής, αναφερόμενος στην πορεία της πανδημίας του κορονοϊού. Πρόσθεσε ότι ήδη κυκλοφορεί με αρκετά μεγάλη διασπορά σε Αγγλία, Γερμανία και Ιταλία χωρίς όμως να κυριαρχεί.

Στην Ελλάδα, όπως τόνισε, αν εμφανιστεί μέσα στον Αύγουστο αναμένεται να κυριαρχήσει από τα τέλη Σεπτεμβρίου. Εξήγησε μάλιστα ότι πρόκειται για ένα στέλεχος πιο μολυσματικό κατά περίπου 18,5% από την Όμικρον 4-5, ωστόσο με συμπτώματα πιο ήπια καθώς στην πραγματικότητα αποτελεί υποπαραλλαγή της Όμικρον 2. Ο Δημοσθένης Σαρηγιάννης εκτίμησε επίσης ότι δεν προβλέπεται να δούμε πάρα πολύ μεγάλη αύξηση στους σκληρούς δείκτες, αν επικρατήσει η «Κένταυρος».

Ερωτηθείς για το αν υπάρχει ανάγκη για επιβολή μέτρων τον χειμώνα, σημείωσε πως θα μπορούσαν να επιβληθούν μέτρα πιο ήπια και στοχευμένα σε σχέση με τις προηγούμενες «καμπές» της πανδημίας. «Το να γίνεται ένα self test την εβδομάδα στα σχολεία θα ήταν ένας πολύ σημαντικός μηχανισμός για να μειωθεί η διασπορά που περνάει μέσα από αυτά», ανέφερε ενδεικτικά.

Ο καθηγητής στάθηκε επίσης στη σημασία της 4ης εμβολιαστική δόσης για την ενίσχυση της ανοσίας. «Ο λόγος που καταγράφονται 35-40 νεκροί την εβδομάδα είναι ακριβώς η πτώση της ανοσίας. Πληρώνουμε ήδη την επιλογή να μην κάνουμε την 4η δόση τώρα γιατί θα έρθει η επόμενη. Είναι το συνετό να γίνει τώρα με ένα τόσο μολυσματικό στέλεχος να επικρατεί» είπε χαρακτηριστικά.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments