Διεθνή

Κοινό υποψήφιο «κατεβάζουν» 6 κόμματα κατά Ερντογάν

Κοινό υποψήφιο «κατεβάζουν»  6 κόμματα κατά Ερντογάν

Πηγή Φωτογραφίας: twitter Kemal Kilicdaroglu/eurokinissi

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε χθες μεταξύ των επικεφαλής έξι κομμάτων, με τη συμμετοχή του επικεφαλής του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου.

Κοινό υποψήφιο αποφάσισαν να υποστηρίξουν έξι τουρκικά κόμματα εναντίον του Ερντογάν και του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ) εν όψει των κρίσιμων προεδρικών εκλογών που θα διεξαχθούν το επόμενο έτος.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε χθες μεταξύ των επικεφαλής έξι κομμάτων, με τη συμμετοχή του επικεφαλής του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου.

Ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου είναι ο Πρόεδρος του κόμματος CHP, το οποίο έρχεται πρώτο στις προτιμήσεις των Τούρκων σε όλες τις δημοσκοπήσεις.

Με οικοδεσπότη τον Κ. Κιλιτσντάρογλου συναντήθηκαν οι αρχηγοί έξι πολιτικών κομμάτων οι έξι πολιτικοί αρχηγοί, οι πρόεδροι των CHP, του IYI Party, του Δημοκρατικού Κόμματος, του Κόμματος DEVA και του Κόμματος του Μέλλοντος.

Μετά το πέρας της συνάντησης, έγινε κοινή δήλωση. «Θα περπατήσουμε μαζί πριν και μετά τις εκλογές», αναφέρεται στην ανακοίνωση. Στην ανακοίνωση, στην οποία δόθηκε και το μήνυμα «κοινός υποψήφιος», σημειώθηκαν οι δηλώσεις «Ο κοινός μας υποψήφιος πρόεδρος θα εκλεγεί 13ος Πρόεδρος».

Στην κοινή δήλωση των πολιτικών αρχηγών, κατέστη σαφές ότι είναι βέβαιη η υποστήριξη κοινό υποψήφιο απέναντι στον σημερινό Πρόεδρο Ερντογάν.

«Ο αγώνας και η συνεργασία μας θα συνεχιστεί σύμφωνα με τους στόχους και τις αρχές μας. Θα θέλαμε να δηλώσουμε στο κοινό ότι η πίεση και η βία κατά των κομμάτων μας, που έχουν ενταθεί πρόσφατα, δεν θα κλονίσουν ποτέ την αποφασιστικότητά μας να αγωνιστούμε».

Και καταλήγει το κοινό ανακοινωθέν: «Ας είναι σίγουρο το έθνος μας. Ο κοινός μας υποψήφιος Πρόεδρος θα είναι και ο «13ος Πρόεδρος της Δημοκρατίας της Τουρκίας» και ο «Πρόεδρος όλων», όχι μόνο εκείνοι που ψηφίζουν υπέρ των πολιτικών κομμάτων που συγκεντρώνονται γύρω από αυτό το τραπέζι. Είθε το έθνος μας να αναπαυθεί εν ειρήνη. Αυτές οι μαύρες μέρες έχουν σχεδόν τελειώσει. Σε αυτά τα εδάφη; Η κοινωνική πόλωση θα φτάσει στο τέλος της. Θα επικρατήσει η κοινωνική ειρήνη».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments