Nέα της αγοράς

Η Μήλος αποτελεί ένα φυσικό γεωλογικό μουσείο

Η Μήλος αποτελεί ένα φυσικό γεωλογικό μουσείο

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε που Μήλος αποτελεί ένα από τα πιο διάσημα νησιά για τις παραλίες της, οι οποίες ξεπερνούν τις 70.

Απόκοσμα τοπία που θα σας ταξιδέψουν σε εικόνες εκτός πλανήτη. Η Μήλος ένας από τους κορυφαίους ελληνικούς και όχι μόνο ταξιδιωτικούς προορισμούς αποτελεί ένα φυσικό γεωλογικό μουσείο.

Η ηφαιστειακή δραστηριότητα από την αρχαιότητα προίκισε το νησί με άφθονα πετρώματα και ορυκτά, αλλά και σπάνιους μορφολογικούς σχηματισμούς.

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε που Μήλος αποτελεί ένα από τα πιο διάσημα νησιά για τις παραλίες της, οι οποίες ξεπερνούν τις 70.

Ξεκινώντας από τος βόρειες παραλίες του νησιού θα συναντήσουμε την παραλία σήμα κατατεθέν.

View this post on Instagram

A post shared by @fluorurodeplata

Σε ένα μοναδικό σεληνιακό τοπίο βρίσκεται η παραλία Σαρακήνικο, στο βορειοανατολικό τμήμα του νησιού και απόσταση 5 χιλιομέτρων από την πρωτεύουσα του νησιού, την Πλάκα.

Η περιοχή λόγω της εξαιρετικής ομορφιάς της έχει χρησιμοποιηθεί πολλές φορές για διαφημιστικούς σκοπούς. Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε που κορυφαίοι οίκοι μόδας εκμεταλλεύτηκαν το φυσικό σκηνικό σε παγκόσμιες καμπάνιες.

Prada, Louis Vuitton αλλά και Dior, μεταξύ άλλων χρησιμοποίησαν το ειδυλλιακό φόντο για να προωθήσουν τα προϊόντα τους.

Πρόκειται για μια μικρή ακρογιαλιά που περιβάλλεται από ολόλευκους λείους βράχους, σμιλεμένους από τον αέρα και την θάλασσα.

View this post on Instagram

A post shared by Akri (@akribar_milos)

Τα ηφαιστειογενή διαβρωμένα βράχια διεισδύουν στη σμαραγδένια θάλασσα δημιουργώντας μικρές και μεγάλες σπηλιές, ενώ η έλλειψη πρασίνου, σε συνδυασμό με το λευκό χρώμα βράχων και την έντονη αντανάκλαση του φωτός, δημιουργούν ένα τοπίο που θυμίζει το φεγγάρι.

Πολλοί από τους βράχους περιέχουν και απολιθώματα.

Το Σαρακήνικο πήρε το όνομά του από τους Σαρακηνούς πειρατές που χρησιμοποιούσαν το μέρος ως ορμητήριο και καταφύγιο.

View this post on Instagram

A post shared by IG_SKYLINE (@ig_skyline)

Ακόμη διακρίνονται οι σκαλισμένες δέστρες για τα πλοία πάνω στους βράχους και οι σκαλισμένες σπηλιές μέσα στο μαλακό πέτρωμα στο βάθος του φαραγγιού που καταλήγει στην μικρή αμμουδιά του.

Από το Σαρακήνικο μπορεί να κανείς να απολαύσει το μπάνιο του στη θάλασσα με θέα τη Σίφνο και την Κίμωλο.

Φυσική πισίνα

Γαλαζοπράσινα νερά ανάμεσα σε εντυπωσιακά γκριζόλευκα βράχια αποτελούν το φυσικό σκηνικό του Παπάφραγκα που μαγεύει τους πάντες.

Το σπήλαιο του Παπάφραγκα είναι μια βαθιά θαλάσσια σπηλιά, περικυκλωμένη από τα θεόρατα ανοιχτόχρωμα βράχια, ενώ για να φτάσετε εκεί θα πρέπει να κατεβείτε από ένα απόκρημνο σκάλισμα πάνω στο βράχο. Στα χρόνια του Βυζαντίου χρησιμοποιούταν ως ορμητήρια των πειρατών, ενώ πήρε το όνομά της από τον τελευταίο Φράγκο Παπά που χρησιμοποιούσε την παραλία για να προφυλάσσει τη βάρκα του.

Φυροπόταμος

Παραθαλάσσιος οικισμός με μικρή, αλλά οργανωμένη παραλία, κατάλληλος για κολύμπι και ψάρεμα. Διαθέτει αρκετά αλμυρίκια και κολπίσκο περιτριγυρισμένο από «σύρματα».

Η παραλία του είναι αμμώδης, ενώ διαθέτει και beach bar. Στην άκρη του, μετά τα ψαράδικα σπιτάκια, θα δείτε την εγκαταλελειμμένη σκάλα φόρτωσης και την εκκλησία του Αγίου Νικολάου.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments