Πολιτισμός

Σύρος: Εγκαίνια της ομαδικής έκθεσης φωτογραφίας στο Φεστιβάλ “ΆΝΩ”

Σύρος: Εγκαίνια της ομαδικής έκθεσης φωτογραφίας στο Φεστιβάλ “ΆΝΩ”

Πηγή Φωτογραφίας: Vaporetto Boutique Villa in Syros island- CYCLADES24

«Το εκκλησιαστικό όργανο της Άνω Σύρου», που διοργανώνει η Λέσχη Φωτογραφίας – Κινηματογράφου Σύρου στον Επιβατικό Σταθμό του Λιμένα της Ερμούπολης

Το Σάββατο 20 Αυγούστου πραγματοποιήθηκαν παρουσία του Καθολικού Επισκόπου Σεβ. π. Πέτρου Στεφάνου, τα επίσημα εγκαίνια της Ομαδικής Έκθεσης Φωτογραφίας με θέμα «Το εκκλησιαστικό όργανο της Άνω Σύρου», που διοργανώνει η Λέσχη Φωτογραφίας – Κινηματογράφου Σύρου στον Επιβατικό Σταθμό του Λιμένα της Ερμούπολης και η οποία εντάσσεται στο πλαίσιο των παράλληλων εκδηλώσεων του 6ου Διεθνούς Φεστιβάλ Εκκλησιαστικού Οργάνου «ΑΝΩ».

Κατά την τελετή των εγκαινίων ο Εκτελεστικός Διευθυντής του Φεστιβάλ «ΑΝΩ» Χάρης Βεκρής, ευχαρίστησε τα μέλη της Λέσχης για το φωτογραφικό υλικό το οποίο θα αξιοποιηθεί στις ιστοσελίδες του Φεστιβάλ, αλλά και στο προωθητικό υλικό των προσεχών εκδηλώσεων του. Επιπλέον, ενημέρωσε τους παρευρισκόμενους ότι στο πλαίσιο της συνεργασίας του Φεστιβάλ «ΑΝΩ» με το Zadar Organ Festival μέσω του έργου SONIC, που υλοποιεί ο Σύνδεσμος Ελλήνων Καθολικών Σύρου με τη χρηματοδότηση του Προγράμματος Erasmus+, η συγκεκριμένη έκθεση φωτογραφίας θα ταξιδέψει τον ερχόμενο μήνα στο Ζάνταρ της Κροατίας.

Ο πρόεδρος της Λέσχης Φωτογραφίας – Κινηματογράφου Σύρου Θάνος Αρβανίτης ευχαρίστησε το Φεστιβάλ ΑΝΩ για την πρόσκληση και τη συνεργασία, το αποτέλεσμα της οποίας συμβάλει στην ανάδειξη του μεσαιωνικού οικισμού της Άνω Σύρου και ευχήθηκε να υπάρξουν και άλλες ευκαιρίες συνεργασίας στο μέλλον.

Για τη διαδικασία του σχεδιασμού του αναμνηστικού της εκδήλωσης μίλησε ο φοιτητής του Τμήματος Μηχανικών Σχεδίασης Προϊόντων και Συστημάτων του Πανεπιστημίου Αιγαίου, Ιωάννης Τζαννής, το σχέδιο του οποίου επιλέχθηκε και εκτυπώθηκε τρισδιάστατα υπό την επίβλεψη των Κωνσταντίνου Μπάιλα, Λέκτορα και Παρασκευά Παπανίκου, Αναπληρωτή Καθηγητή του Πανεπιστημίου Αιγαίου, με την ευγενική χορηγία του Νικόλαου Εξελζέ.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments