Διεθνή

Διχασμένοι οι Ρώσοι για την επίθεση στην Ουκρανία

Διχασμένοι οι Ρώσοι για την επίθεση στην Ουκρανία

Πηγή Φωτογραφίας: Pixabay

Την πληροφορία μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, στον επίσημο ιστότοπό του.

Διχασμένοι εμφανίζονται οι Ρώσοι ως προς το εάν έπρεπε να αρχίσει ο πόλεμος εναντίον της Ουκρανίας και ως προς το εάν πρέπει να συνεχιστεί.

Την πληροφορία μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, στον επίσημο ιστότοπό του.

Ένας στους δύο Ρώσους δηλώνει πεπεισμένος ότι η πολεμική αναμέτρηση πρέπει να λήξει, με το ποσοστό να είναι ιδιαίτερα αυξημένο μεταξύ των κατοίκων του κέντρου της Μόσχας.

Έξι μήνες μετά την έναρξη της επίθεσης κατά της Ουκρανίας, οι Ρώσοι παραμένουν διχασμένοι, αλλά όλοι ελπίζουν να δουν τη σύγκρουση να τελειώνει σύντομα. Για κάποιους, είναι «αναγκαιότητα», για άλλους πηγή «λύπης».

Οι οικονομικές κυρώσεις κατά της Μόσχας προκάλεσαν την έξοδο των κύριων δυτικών εμπορικών εταιριών, όπως είναι η Nike ή η McDonald’s, το κλείσιμο πολλών αεροπορικών εταιρειών, το οποίο προκάλεσε τη μερική απομόνωση, και τον υψηλό πληθωρισμό.

Στη Μόσχα, μερικά σημάδια υποστήριξης για την επίθεση είναι ορατά στους δρόμους της πρωτεύουσα, όπως είναι τα αυτοκόλλητα “Ζ”, τα οποία είναι κολλημένα στα παράθυρα κάποιων αυτοκινήτων, σε αναφορά με το γράμμα, που είναι ζωγραφισμένο στα ρωσικά τανκς στην Ουκρανία.

Ωστόσο, στο κέντρο της ρωσικής πρωτεύουσας, της οποίας οι κάτοικοι είναι αναλογικά πιο φιλελεύθεροι από ό,τι στην υπόλοιπη χώρα, οι περισσότεροι από τους ερωτηθέντες από το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων εξέφρασαν κριτική ή λύπη.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments