Διεθνή

Μ. Βρετανία: Σε ιστορικό χαμηλό οι εισαγωγές από τη Ρωσία

Μ. Βρετανία: Σε ιστορικό χαμηλό οι εισαγωγές από τη Ρωσία

Πηγή Φωτογραφίας: Pixabay

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη «βουτιά» ρωσικών εισαγωγών από την πλευρά της Μ. Βρετανίας.

Στο ιστορικά χαμηλότερο σημείο έχουν φθάσει οι εισαγωγές αγαθών από τη Ρωσία, σύμφωνα με όσα μεταδίδουν ρωσικά μέσα ενημέρωσης.

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη «βουτιά» ρωσικών εισαγωγών από την πλευρά της Μ. Βρετανίας.

Τον Ιούνιο του 2022, το Ηνωμένο Βασίλειο εισήγαγε αγαθά και υπηρεσίες από τη Ρωσία στο ποσό των 33 εκατομμυρίων λιρών – το ελάχιστο σε ολόκληρη την ιστορία των παρατηρήσεων από τον Ιανουάριο του 1997, ανέφερε η στατιστική υπηρεσία της Ρωσικής Ομοσπονδίας, ONS.

Αυτό είναι κατά 96,6% λιγότερο από τον μέσο όρο των εισαγωγών του Ηνωμένου Βασιλείου από τη Ρωσία για τη 12μηνη περίοδο από τον Φεβρουάριο του 2021 έως τον Φεβρουάριο του 2022.

Οι εισαγωγές καυσίμων τον Ιούνιο μειώθηκαν στο μηδέν για πρώτη φορά εν μέσω κυρώσεων κατά της Ρωσίας λόγω των γεγονότων στην Ουκρανία, όπως αναφέρεται στη σχετική έκθεση της αρμόδιας ρωσικής αρχής. Στο 12μηνο πριν από την επιβολή σκληρών κυρώσεων, ήταν κατά μέσο όρο 0,5 δισ. λίρες.

Ακόμη, οι παραδόσεις μη σιδηρούχων μετάλλων από τη Ρωσία μειώθηκαν τον Ιούνιο κατά 94,7%, στα 6 εκατ. λίρες, οι εισαγωγές χάλυβα και προϊόντων χάλυβα – ωστόσο, παλαιότερα συμβολικές σε όγκο – ουσιαστικά σταμάτησαν και ανήλθαν σε λιγότερο από 1 εκατ. λίρες.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments