Ελλάδα

Περιφέρεια Αττικής: Με σχέδιο και εξασφαλισμένη χρηματοδότηση οι παρεμβάσεις για τους Ρομά στο Χαλάνδρι

Περιφέρεια Αττικής: Με σχέδιο και εξασφαλισμένη χρηματοδότηση οι παρεμβάσεις για τους Ρομά στο Χαλάνδρι

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi

Περιφέρεια Αττικής: "Οι παρεμβάσεις για τους Ρομά στο Χαλάνδρι θα γίνουν με ολοκληρωμένο σχέδιο και εξασφαλισμένη χρηματοδότηση από το νέο Πρόγραμμα «Αττική 2021-2027»", απαντά η Περιφέρεια Αττικής

“Οι παρεμβάσεις για τους Ρομά στο Χαλάνδρι θα γίνουν με ολοκληρωμένο σχέδιο και εξασφαλισμένη χρηματοδότηση από το νέο Πρόγραμμα «Αττική 2021-2027»”, απαντά η Περιφέρεια Αττικής στον δήμαρχο Σίμο Ρούσσο, ο οποίος σε ανακοίνωσή του επιρρίπτει ευθύνες στη διοίκηση Πατούλη για το γεγονός ότι δεν έχουν μετεγκατασταθεί οι Ρομά του καταυλισμού πίσω από το Νομισματοκοπείο.

Στην απάντησή της η Περιφέρεια σημειώνει ότι η νέα διοίκηση ενέκρινε τον Δεκέμβριο του 2019 τη χρηματοδότηση σχετικού προγράμματος, που εξέδωσε τον Μάρτιο του ίδιου έτους η προηγούμενη διοίκηση, η οποία «δεν το υλοποίησε ποτέ».

Αναφερόμενη στην αιτία μη έγκρισης εκταμίευσης οποιουδήποτε ποσού, για την κάλυψη των δαπανών που είχαν ήδη αναληφθεί για το θέμα η Περιφέρεια εξηγεί: Ο Δήμος Χαλανδρίου με δικούς του πόρους υλοποίησε μια σειρά από ενέργειες και δράσεις για τη διαχείριση του ζητήματος. Κατά τη διάρκεια υλοποίησης των δράσεων αυτών υπήρξαν από πλευράς πολιτών καταγγελίες προς τις αρμόδιες υπηρεσίες της Ε.Ε , που οδήγησαν σε αποστολή επιστολής της Διεύθυνσης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής προς τον Γ.Γ. της αρμόδιας διεύθυνσης του ΕΣΠΑ στην Ελλάδα κ. Σκάλκο, από την οποία προέκυπτε ότι οι ευρωπαϊκές αρχές δεν συμφωνούν με την  επιδότηση ενοικίου για μετεγκατάσταση των Ρομά σε διαμερίσματα του δήμου γιατί τη θεωρούν αποσπασματική και όχι ολοκληρωμένη.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι λόγω της μη υλοποίησης αυτού του προγράμματος, η Περιφέρεια Αττικής αναζητεί τρόπο για την κάλυψη των δαπανών του Δήμου, μέσα από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων σε συνεργασία με την αρμόδια Γενική Γραμματεία ΕΣΠΑ – ΠΔΕ.

«Παράλληλα, για να αποφευχθούν τα λάθη και οι προχειρότητες του παρελθόντος, έχουμε φροντίσει ώστε στο νέο Πρόγραμμα «Αττική 2021-2027» να προβλεφθεί εξαρχής η χρηματοδότηση ολοκληρωμένων παρεμβάσεων για τους Ρομά, με εποπτευόμενο φορέα τη Γενική Γραμματεία Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Καταπολέμησης της Φτώχειας», σημειώνει η Περιφέρεια, η οποία δεν παραλείπει να καταλογίσει στον δήμαρχο Χαλανδρίου επιπολαιότητα και λανθασμένους χειρισμούς στη διαχείριση του προβλήματος.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments