Διεθνή

Κιμ Γιονγκ Ουν: Χτίζει 8 νέες επαύλεις για να “χάνεται” από τους επίδοξους εχθρούς του

Κιμ Γιονγκ Ουν: Χτίζει 8 νέες επαύλεις για να “χάνεται” από τους επίδοξους εχθρούς του

Πηγή Φωτογραφίας: Sky News, The Guardian

Κιμ Γιονγκ Ουν: Ο Κιμ Γιονγκ Ουν ξέρει πως έχει πολλούς εχθρούς και έχουν σαν στόχο να τον δολοφονήσουν

Ο Κιμ Γιονγκ Ουν ξέρει πως έχει πολλούς εχθρούς και έχουν σαν στόχο να τον δολοφονήσουν. Έτσι έχει βρει ένα σχέδιο για να… αποτρέψει τα σχέδια των φιλόδοξων φονιάδων του. Πιο συγκεκριμένα χτίζει 8 νέες επαύλεις στην «απαγορευμένη πόλη» του και με αυτόν τον τρόπο δε θα γνωρίζει κανένας που βρίσκεται ανά πάσα ώρα και στιγμή.

Οι οκτώ νέες πολυτελείς κατοικίες έχουν χτιστεί στο συγκρότημα Ch’angkwangsan, ένα μυστικό κτήμα στην καρδιά της Πιονγκγιάνγκ. Η μελέτη, από το «North Korea Leadership Watch», εντόπισε, επίσης, και πολλά οικόπεδα για μελλοντικές επαύλεις.

Ο Μάικλ Μάντεν, ειδικός στην ελίτ της χώρας, δήλωσε ότι ένας πιθανός λόγος για την κατασκευή των κατοικιών ήταν για να δυσκολέψει τους εχθρούς τους σε μια πιθανή απόπειρα δολοφονίας του. Και συνέχισε: «Αυτό θα ήταν μια επίθεση από το εξωτερικό της χώρας, με στόχο την ηγεσία της Βόρειας Κορέας, μαζί με τη διοίκηση και τον έλεγχο των στρατιωτικών της μέσων. Η πιο σημαντική δραστηριότητα σημειώθηκε πριν από περίπου δέκα χρόνια, όταν οι δυνάμεις της Νότιας Κορέας προσομοίωσαν μια τέτοια επίθεση και αυτό αναστάτωσε την Πιονγκγιάνγκ».

Σύμφωνα με τον ίδιο, πρόκειται για έναν ακόμη γύρο σε ένα παιχνίδι γάτας και ποντικιού, που διαρκεί δεκαετίες και στο οποίο ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας «ξεγλιστράει» ακόμα και από τις δορυφορικές εικόνες.

Πρόκειται για μια παρανοϊκή τακτική, όπως γράφει η «Daily Mail», που παραπέμπει στον Qin Shi Huang, τον πρώτο αυτοκράτορα της Κίνας, ο οποίος λέγεται ότι κοιμόταν σε διαφορετικό μέρος κάθε βράδυ για να αποφύγει τους δολοφόνους.

Αυτές οι νέες κατοικίες βρίσκονται στην καρδιά της Πιονγκγιάνγκ. «Βρίσκονται απέναντι από τα κτίρια γραφείων των τμημάτων της Κεντρικής Επιτροπής του κυβερνώντος κόμματος», αποκαλύπτει ο Μάικλ Μάντεν.

«Τα τμήματα αυτά είναι μερικά από τα πιο ισχυρά θεσμικά όργανα στην πολιτική κουλτούρα της Βόρειας Κορέας, καθώς εποπτεύουν το έργο της κυβέρνησης, της ασφάλειας και των στρατιωτικών οργανισμών. Το συγκρότημα Ch’angkwangsan βρίσκεται, επίσης, κοντά σε διάφορους χώρους όπου η βορειοκορεατική ηγεσία πραγματοποιεί εθνικές εκδηλώσεις», προσθέτει.

Επιπλέον, ο περίβολος αποτελεί άνετο έδαφος για τον Κιμ Γιονγκ Ουν. Ο ίδιος πέρασε μέρος της παιδικής του ηλικίας στη μεγαλύτερη κατοικία του, η οποία χτίστηκε για τον πατέρα και προκάτοχό του, Κιμ Γιονγκ-ιλ.

Ο Κιμ Γιονγκ Ουν έχει, περίπου, 13 οικιστικά συγκροτήματα που βρίσκονται σε όλη τη χώρα. Κάθε ένα από αυτά τα συγκροτήματα διαθέτει κατοικίες για τον ίδιο και την οικογένειά του, καθώς και εγκαταστάσεις ψυχαγωγίας και εστίασης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments