Διεθνή

Ρωσία: Απαγορεύσεις στον συλληφθέντα Ρώσο πολιτικό

Ρωσία: Απαγορεύσεις στον συλληφθέντα Ρώσο πολιτικό

Πηγή Φωτογραφίας: alpha tv/pixabay

Το δικαστήριο απέρριψε το αίτημα της εισαγγελίας να τεθεί σε κατ' οίκον περιορισμό και διέταξε την αποφυλάκισή του.

Η ρωσική δικαιοσύνη απαγόρευσε στον πολιτικό αντίπαλο Γεβγκένι Ρόιζμαν να συμμετέχει σε δημόσιες διαδηλώσεις και να χρησιμοποιεί το διαδίκτυο για πέντε εβδομάδες, κατηγορώντας τον για δυσφήμιση των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων.

Στον πρώην δήμαρχο της πόλης του Αικατερίνμπουργκ, ο οποίος κατήγγειλε την εισβολή στην Ουκρανία, έχει επίσης απαγορευτεί να επικοινωνήσει με οποιονδήποτε χωρίς προηγούμενη εξουσιοδότηση έως τις 29 Σεπτεμβρίου, εκτός εάν πρόκειται για τον δικηγόρο του και τους συγγενείς του.

Το δικαστήριο απέρριψε το αίτημα της εισαγγελίας να τεθεί σε κατ’ οίκον περιορισμό και διέταξε την αποφυλάκισή του.

Ο Ρόιζμαν, από τη μεριά του, αρνείται όλες τις κατηγορίες.

Σημειώνουμε ότι τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης δημοσίευσαν βίντεο που δείχνουν άνδρες με καλυμμένα πρόσωπα και στολές παραλλαγής να σέρνουν τον Γεβγκένι Ρόισμαν. Αυτός ακούγεται να λέει στους δημοσιογράφους ότι συνελήφη και ερευνάται, επειδή χρησιμοποίησε τις λέξεις «πόλεμος» και «εισβολή», για να περιγράψει τη ρωσική «ειδική επιχείρηση» στην Ουκρανία, όπως επιμένει ακόμη να αποκαλεί τον πόλεμο το δικτατορικό καθεστώς του Β. Πούτιν.

Το αδίκημα, για το οποίο κατηγορείται και έχει να κάνει με δυσφήμιση του καθεστώτος, τιμωρείται με φυλάκιση έως και πέντε ετών.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments