Πολιτική

Βουλή παρακολούθηση: Ξεκινά η “μάχη” των αρχηγών

Βουλή παρακολούθηση: Ξεκινά η “μάχη” των αρχηγών

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)

Μια ημέρα με έντονο πολιτικό ενδιαφέρον αποτελεί η σημερινή

Μια ημέρα με έντονο πολιτικό ενδιαφέρον αποτελεί η σημερινή καθώς ξεκινά στη Βουλή η συζήτηση στην Ολομέλεια σχετικά με την υπόθεση των παρακολουθήσεων. Η κυβέρνηση αναμένεται να περάσει στην αντεπίθεση σύμφωνα με πληροφορίες.

Ο πρωθυπουργός αναμένεται να κινηθεί σε τρεις άξονες όπου θα υπενθυμίζει αυστηρά ότι ο ίδιος ήταν αυτός που άνοιξε το ζήτημα, με το που έγιναν οι αποκαλύψεις για την παρακολούθηση του αρχηγού του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ στις αρχές Αυγούστου, αποδεχόμενος τις παραιτήσεις τόσο του πρώην διοικητή της ΕΥΠ Παναγιώτη Κοντολέοντος όσο και του στενού του συνεργάτη Γρηγόρη Δημητριάδη. Ένας ακόμη άξονας που θα δώσει βαρύτητα ο πρωθυπουργός είναι αυτός με τις θεσμικές αλλαγές στην ΕΥΠ προκειμένου μελλοντικά να μην είναι εύκολη η παρακολούθηση προσώπων και δημοσιογράφων. Ο τρίτος άξονας θα αφορά την πολιτική και μικροκομματική – όπως σχολίαζαν κυβερνητικές πηγές- διαχείριση της υπόθεσης από τα κόμματα της αντιπολίτευσης και ειδικά από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Με επιδίωξη τη στοχοποίηση του ίδιου του πρωθυπουργού, όπως ήδη έχει κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ, ο Αλέξης Τσίπρας στην σημερινή συζήτηση στη Βουλή θα επιδιώξει να αναδείξει ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν έχει να δώσει πειστικές απαντήσεις.

Στην οξύμωρη θέση θα βρίσκεται ο Νίκος Ανδρουλάκης, ο οποίος παρότι πρωταγωνιστής της υπόθεσης, δεν θα συμμετέχει καθώς δεν είναι βουλευτής και θα τον εκπροσωπήσει ο επικεφαλής της ΚΟ Μιχάλης Κατρίνης.

Ανδρουλάκης: Μου έστησε πλεκτάνη η Κυβέρνηση

«Είναι αδιανόητο να αγωνίζομαι για τα εθνικά συμφέροντα οκτώ χρόνια στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο και η κυβέρνηση να μου έχει στήσει μία τέτοια πλεκτάνη. Ένιωσα βαθύτατα πληγωμένος και προδομένος ως Έλληνας πολίτης», επεσήμανε ο Νίκος Ανδρουλάκης, στη συνεδρίαση της Κ.Ο και του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ.

«Παρακολουθώντας το τηλέφωνό μου κατάφεραν να παρακολουθούν και εσάς. Κατάφεραν να “φακελώσουν” ένα μεγάλο κομμάτι του πολιτικού τους προσωπικού. Η παρακολούθησή μου παίρνει παράταση μέχρι την εκλογή μου στην ηγεσία. Ξεκίνησε με την έναρξη της προεκλογικής περιόδου και έληξε με την εκλογή μου. Είναι σαφές ότι ένας παρακρατικός μηχανισμός εκκινούμενος από το Μαξίμου, ήθελαν ένα ΠΑΣΟΚ σε ομηρία, ένα ΠΑΣΟΚ του χεριού τους. Το σχέδιό τους απέτυχε παταγωδώς», συμπλήρωσε ο κ. Ανδρουλάκης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments