Αθλητισμός

Εθνική Ελλάδος: Πάρτι με Βέλγιο και κοιτάει Eurobasket

Εθνική Ελλάδος: Πάρτι με Βέλγιο και κοιτάει Eurobasket

Πηγή Φωτογραφίας: eurokinissi

Η Εθνική ομάδα μπάσκετ άφησε πίσω την ήττα από την Σερβία και στο κατάμεστο ΟΑΚΑ νίκησε με χαρακτηριστική άνεση το Βέλγιο με 85-68

Η Εθνική ομάδα μπάσκετ άφησε πίσω την ήττα από την Σερβία και στο κατάμεστο ΟΑΚΑ νίκησε με χαρακτηριστική άνεση το Βέλγιο (85-68), στο δεύτερο ματς του 9ου ομίλου της Β΄ προκριματικής φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2023.

Η «γαλανόλευκη», πλέον, βρίσκεται ακόμη πιο κοντά στην πρόκριση στους τελικούς της διοργάνωσης, που θα φιλοξενηθεί σε Φιλιππίνες, Ιαπωνία και Ινδονησία (25/08-10/09).

Παρά τις τέσσερις σημαντικές απουσίες της (Κώστας Σλούκας, Ιωάννης Παπαπέτρου, Γιώργος Παπαγιάννης, Κώστας Αντετοκούνμπο), η Εθνική Ομάδα παρουσιάστηκε σοβαρή και συνεπής στο τελευταίο παιχνίδι της πριν από το Eurobasket. Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα είχε για 40′ τον έλεγχο απέναντι στους Βέλγους και ανέβηκε στο 4-2 στα Προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου, αφήνοντας τους αντιπάλους του στο 3-3.

Σε ένα κατάμεστο και… θορυβώδες ΟΑΚΑ, μπροστά σε 19.000 κόσμο που συγκεντρώθηκε για να «μπουστάρει» την Εθνική ενόψει των αγώνων στο Μιλάνο, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο προσέφερε άλλο ένα σόου. Ο κορυφαίος παίκτης στον κόσμο ήταν ο απόλυτος κυρίαρχος στο παρκέ, μετρώντας 26 πόντους με 11/17 σουτ, 7 ριμπάουντ και 2 κλεψίματα σε 27′ στο παρκέ μέσα σε αποθέωση. Πολύτιμες λύσεις έδωσαν και ο «καυτός» Τάιλερ Ντόρσεϊ (22 πόντοι με 7/11 σουτ, 4 ριμπάουντ, 3 ασίστ), ο ψύχραιμος Νικ Καλάθης (12 πόντοι, 5 ασίστ, 4 κλεψίματα) και ο glue guy Κώστας Παπανικολάου (9 πόντοι, 5 ριμπάουντ, 2 ασίστ).

Σε γενικές γραμμές, η ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη κυκλοφόρησε πολύ καλά την μπάλα στην επίθεση, βρήκε ελεύθερα σουτ και αν ήταν πιο εύστοχη σε τρίποντα (στη 2η περίοδο) και βολές (συνολικά στο ματς) θα μπορούσε να έχει ακόμα μεγαλύτερες διαφορές. Παρά τις περιορισμένες διαθέσιμες επιλογές η Ελλάδα έκανε… περίπατο μέσα από την άμυνά της και στρέφεται πλέον στην πρεμιέρα της για το Eurobasket (2/9, 18:00 απέναντι στην Κροατία).

Τα δεκάλεπτα: 30-15, 49-33, 64-44, 85-68

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments