Ελλάδα

Τουρκική πρόκληση: «Η Ελλάδα μπλόκαρε τουρκικά F – 16»

Τουρκική πρόκληση: «Η Ελλάδα μπλόκαρε τουρκικά F – 16»

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)

Με βάση όσα μεταδίδουν τουρκικά μέσα ενημέρωσης, τα τουρκικά αεροσκάφη που εκτελούσαν αποστολές στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο κλειδώθηκαν με ραντάρ από το ελληνικό σύστημα αεράμυνας S -  300.

Σε νέα πρόκληση εναντίον της Χώρας μας προβαίνει η Τουρκία, κάνοντας λόγο για «ελληνικές παρενοχλήσεις» τουρκικών F – 16 από τους S – 300 που διαθέτει η πατρίδα μας.

Με βάση όσα μεταδίδουν τουρκικά μέσα ενημέρωσης, τα τουρκικά αεροσκάφη που εκτελούσαν αποστολές στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο κλειδώθηκαν με ραντάρ από το ελληνικό σύστημα αεράμυνας S –  300.

Επίσης, σύμφωνα με όσα μεταδίδονται από τα μέσα ενημέρωσης της γείτονος, μείζον ασυμβίβαστο με το πνεύμα της συμμαχίας του ΝΑΤΟ σημειώθηκε κατά τη διάρκεια πτήσεων αποστολής των F-16 της Διοίκησης Πολεμικής Αεροπορίας στον εναέριο χώρο στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο.

Αναφέρεται χαρακτηριστικά ότι «τουρκικά αεροσκάφη εν ώρα υπηρεσίας παρενοχλήθηκαν από το Σύστημα Αεράμυνας S-300, το οποίο σταθμεύει στο νησί της Κρήτης. Το ραντάρ παρακολούθησης στόχων και καθοδήγησης πυραύλων του συστήματος S-300 έχει κλειδώσει έναν πύραυλο εδάφους – αέρος  στο F – 16, το οποίο βρίσκεται σε αποστολή αναγνώρισης, στα 10 χιλιάδες πόδια δυτικά της νήσου Ρόδου».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments