Διεθνή

Πακιστάν: Πάνω από 1.000 οι νεκροί από φονικές πλημμύρες

Πακιστάν: Πάνω από 1.000 οι νεκροί από φονικές πλημμύρες

Πηγή Φωτογραφίας: CNN, The Nation View

Το Πακιστάν «κατακλύζεται» από θανατηφόρες και καταστροφικές πλημμύρες, από τις ασυνήθιστα ισχυρές βροχοπτώσεις των μουσώνων

Το Πακιστάν «κατακλύζεται» από θανατηφόρες και καταστροφικές πλημμύρες, από τις ασυνήθιστα ισχυρές βροχοπτώσεις των μουσώνων, και χρειάζεται άμεση οικονομική βοήθεια, για να αντιμετωπίσει την καταστροφή, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Υπουργός Εξωτερικών της Χώρας. 

Οι πλημμύρες, που προκάλεσαν οι καταρρακτώδεις βροχές των τελευταίων εβδομάδων, έσπειραν την ερήμωση τόσο στο βόρειο όσο και στο νότιο τμήμα της χώρας, σκοτώνοντας περισσότερους από 1.000 ανθρώπους και επηρεάζοντας αρνητικά περισσότερους από 30 εκατομμύρια κατοίκους.

Συγκεκριμένα, ο Υπουργός Εξωτερικών του Πακιστάν δήλωσε: «Δεν έχω δει ποτέ καταστροφές σε τέτοια κλίμακα, είναι δύσκολο να βρεις τις λέξεις Είναι συγκλονιστικό», τονίζοντας, παράλληλα, ότι χάθηκαν πολλές καλλιέργειες.

«Προφανώς αυτό θα έχει αντίκτυπο σε ολόκληρη την οικονομία», συμπλήρωσε ο Υπουργός. Η Κεντρική Τράπεζα του Πακιστάν έχει ταξινομήσει τις καταστροφικές βροχοπτώσεις των μουσώνων μεταξύ των πολύ μεγάλων απειλών για την οικονομία, λόγω των επιπτώσεών τους στη γεωργία.

Το Πακιστάν αντιμετωπίζει ήδη σοβαρές οικονομικές δυσκολίες λόγω του υψηλού πληθωρισμού, του αδύναμου νομίσματος, καθώς και του ελλείμματος του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών.

Ενόψει του γεγονότος ότι το διοικητικό συμβούλιο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου πρόκειται να συνεδριάσει αυτή την εβδομάδα για να αποφασίσει εάν θα αποδεσμεύσει ή όχι βοήθεια 1,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων στο Πακιστάν στο πλαίσιο του πακέτου διάσωσης, ο Πακιστανός Υπουργός Εξωτερικών δήλωσε πως ελπίζει ότι το ΔΝΤ θα αναγνωρίσει τις συνέπειες αυτών των πλημμυρών τους επόμενους μήνες.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments