Ελλάδα

Τουρισμός: Χρονιά ρεκόρ στις κρουαζιέρες

Τουρισμός: Χρονιά ρεκόρ στις κρουαζιέρες

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi

Τουρισμός: Ρεκόρ αναμένεται να υπάρξουν τη φετινή χρονιά οι κρουαζιέρες στην Ελλάδα, μιας και  είναι πολύ κοντά στο να "σπάσει" το φράγμα που είχε το 2019

Ρεκόρ αναμένεται να υπάρξουν τη φετινή χρονιά οι κρουαζιέρες στην Ελλάδα, μιας και  είναι πολύ κοντά στο να “σπάσει” το φράγμα που είχε το 2019, σύμφωνα με όσα αναφέρει το Ναυτικό Επιμελητήριο Ελλάδος με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με προβλέψεις της Ένωσης Λιμένων Ελλάδος (ΕΛΙΜΕ) για τα αποτελέσματα αφίξεων κρουαζιέρας για το 2022, το τρέχον έτος παρατηρείται αύξηση της τάξης του 25% σε σχέση με το 2019, με τις αφίξεις να προσεγγίζουν τις 5.000.

Ενισχυμένο το homeporting

Η προβλεπόμενη αύξηση στις αφίξεις καταλαμβάνει το σύνολο των προορισμών κρουαζιέρας της χώρας μας και ιδιαίτερα τα 15 κορυφαία λιμάνια στον τομέα. Ιδιαίτερα ενισχυμένος είναι και ο ρόλος του homeporting, στους ελληνικούς λιμένες όπου προσφέρεται.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό των εταιρειών κρουαζιέρας, οι 7 πρώτοι προορισμοί σε αριθμό αφίξεων κρουαζιερόπλοιων για φέτος είναι το λιμάνι της Σαντορίνης με 741 προσεγγίσεις, ο Πειραιάς με 739, η Μύκονος με 692, η Ρόδος με 440, η Κέρκυρα με 414, το Ηράκλειο με 231, και η Πάτμος με 213.

Όπως τονίζει το Ναυτικό Επιμελητήριο Ελλάδος, με την αλματώδη ανάπτυξη των λιμένων κρουαζιέρας στη χώρα, αποκτά ακόμη μεγαλύτερη σημασία η ανάληψη συντονισμένων πρωτοβουλιών για την αρμονική συνύπαρξη των τοπικών πληθυσμών με τους επιβάτες κρουαζιέρας, με σεβασμό στους προορισμούς, αλλά και με μετρίαση των φαινομένων συνωστισμού και αρνητικού αποτυπώματος στο περιβάλλον και τα αξιοθέατα.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments