Διεθνή

Μπάιντεν: «Όχι» σε απόκτηση πυρηνικών από το Ιράν

Μπάιντεν: «Όχι» σε απόκτηση πυρηνικών από το Ιράν

Πηγή Φωτογραφίας: AP News, CNN

Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν θα επιτρέψουν ποτέ στο Ιράν να αποκτήσει πυρηνικά όπλα, είπε ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν στον Ισραηλινό Πρωθυπουργό Γιάιρ Λαπίν

Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν θα επιτρέψουν ποτέ στο Ιράν να αποκτήσει πυρηνικά όπλα, είπε ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν στον Ισραηλινό Πρωθυπουργό Γιάιρ Λαπίντ.

Το Ιράν και οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν εμπλακεί σε έμμεσες διαπραγματεύσεις για μήνες για την αναβίωση της πυρηνικής συμφωνίας του Ιράν του 2015, από την οποία η Ουάσιγκτον αποχώρησε το 2018, με απόφαση του πρώην Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ.

Το Ισραήλ αντιτίθεται στην επιστροφή στη συμφωνία, η οποία προβλέπει περιορισμούς στο ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα με αντάλλαγμα την άρση των διεθνών κυρώσεων κατά της Τεχεράνης.

«Ο Πρόεδρος επιβεβαίωσε εκ νέου ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν θα επιτρέψουν ποτέ στο Ιράν να αποκτήσει πυρηνικά όπλα», ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο Λευκός Οίκος. Ο Τζο Μπάιντεν και ο Γιάιρ Λαπίντ συζήτησαν «τις απειλές που θέτει το Ιράν» σε τηλεφωνική συνομιλία που είχαν μεταξύ τους.

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ τόνισε επίσης τη σημασία του Ισραήλ να διεξάγει διαπραγματεύσεις με τον Λίβανο προκειμένου να επιλυθεί η μεταξύ τους διαμάχη για τα θαλάσσια σύνορα.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments