Πολιτική

ΥΠΕΞ: Σκληρή ανακοίνωση – απάντηση στην Τουρκία

ΥΠΕΞ: Σκληρή ανακοίνωση  – απάντηση στην Τουρκία

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi

Στην έκδοση ανακοίνωσης προέβη το Υπουργείο Εξωτερικών, σε απάντηση της προκλητικότατης ομιλίας του Προέδρου της Τουρκίας

Στην έκδοση ανακοίνωσης προέβη το Υπουργείο Εξωτερικών, σε απάντηση της προκλητικότατης ομιλίας του Προέδρου της Τουρκίας, ο οποίος αμφισβήτησε ευθέως την εθνική κυριαρχία της Ελλάδας στο Αιγαίο και έφθασε στο σημείο να επικαλεσθεί την Μικρασιατική Καταστροφή το 1922, προκειμένου να δικαιολογήσει επιθετική ενέργεια εναντίον της πατρίδας μας.

Στο ανθελληνικό ρητορικό παραλήρημα του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν απαντά η ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών.

Το Υπουργείο κάνει λόγο, στην ανακοίνωσή του, για «καθημερινό εξωφρενικό και πέρα από κάθε όριο κατήφορο δηλώσεων και απειλών».

Επίσης, το ΥΠΕΞ τονίζει ότι πρόκειται να υπάρξει άμεση ενημέρωση των συμμάχων της Χώρας, η οποία θα συνεχίσει να κινείται με βάση τους κανόνες του Διεθνούς Δικαίου.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών έχει ως εξής:

«H Ελλάδα δεν πρόκειται να ακολουθήσει την Τουρκία στον καθημερινό εξωφρενικό και πέρα από κάθε όριο κατήφορο δηλώσεων και απειλών.

Θα ενημερώσουμε άμεσα τους συμμάχους και τους εταίρους μας, για το περιεχόμενο των προκλητικών δηλώσεων των τελευταίων ημερών, προκειμένου να καταστεί σαφές ποιος δυναμιτίζει τη συνοχή της συμμαχίας μας σε μια ιδιαίτερα επικίνδυνη περίοδο.

Ταυτόχρονα θα συνεχίσουμε να λειτουργούμε, με βάση τους κανόνες του Διεθνούς Δικαίου και του Δικαίου της θάλασσας, ως πυλώνας σταθερότητάς και ασφάλειας για την ευρύτερη περιοχή».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments