Διεθνή

Ερντογάν: Προσφέρει στον Πούτιν μεσολάβηση για την Ζαπορίζια

Ερντογάν: Προσφέρει στον Πούτιν μεσολάβηση για την Ζαπορίζια

Πηγή Φωτογραφίας: Daily Sabah

Ο Τούρκος Πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, προσφέρθηκε να ενεργήσει ως μεσολαβητής για την επίλυση της κρίσης αναφορικά με τον πυρηνικό σταθμό της Ζαπορίζια

Ο Τούρκος Πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, προσφέρθηκε να ενεργήσει ως μεσολαβητής για την επίλυση της κρίσης αναφορικά με τον πυρηνικό σταθμό της Ζαπορίζια.

Η Άγκυρα διευκρίνισε ότι ο Ερντογάν διατύπωσε αυτή την ιδέα κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής συνομιλίας με τον Ρώσο Πρόεδρο, Β. Πούτιν.

«Ο Πρόεδρος Ερντογάν είπε ότι η Τουρκία είναι ικανή να παίξει το ρόλο του μεσολαβητή στο ζήτημα στη Ζαπορίζια, όπως έκανε και στην περίπτωση της συμφωνίας για τα σιτηρά», ανέφερε το γραφείο του Ερντογάν.

Υπενθυμίζεται ότι ο ρωσικός στρατός κατέλαβε το εργοστάσιο ηλεκτροπαραγωγής της Ζαπορίζια τις πρώτες εβδομάδες της επίθεσής του στην Ουκρανία και ότι οι βομβαρδισμοί γύρω από την τοποθεσία εγείρουν φόβους για πυρηνική καταστροφή.

Οι δύο ηγέτες συμφώνησαν να συζητήσουν λεπτομερώς τα θέματα αυτά στη σύνοδο κορυφής που έχει προγραμματιστεί για τις 15-16 Σεπτεμβρίου στη Σαμαρκάνδη του Ουζμπεκιστάν.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments