Πολιτική

Συρίγος για Τουρκία: Τι σημαίνει το «θα έρθουμε ξαφνικά βράδυ»

Συρίγος για Τουρκία: Τι σημαίνει το «θα έρθουμε ξαφνικά βράδυ»

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)

Ο καθηγητής πρόσθεσε ότι δεν πρόκειται για μεμονωμένη συμπεριφορά, αλλά η Άγκυρα κινείται διαρκώς σε ρυθμούς απειλών για επανάληψη του ’22 και του ’74.

Για τα όσα δήλωσε πρόσφατα ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αναφέρθηκε ο υφυπουργός Παιδείας και Καθηγητής Διεθνούς Δικαίου κ. Άγγελος Συρίγος. Εξήγησε ότι η φράση του Τούρκου προέδρου «θα έρθουμε ξαφνικά βράδυ», δεν είναι τυχαία, αλλά αποτελεί στίχο τραγουδιού του 1974 και παραπέμπει στην τουρκική εισβολή στην Κύπρο. Συνεπώς, η χθεσινή ομιλία Ερντογάν είχε ένα μήνυμα από το 1922 με το «σας ρίξαμε στη θάλασσα, να το θυμάστε» και από το 1974 με το «θα έρθουμε βράδυ» για την εισβολή στην Κύπρο. Συνεπώς, εξήγησε ο κ. Συρίγος το μήνυμα του Ερντογάν ήταν ‘’προσέξτε, επειδή είμαστε έτοιμοι’’.

Ο καθηγητής πρόσθεσε ότι δεν πρόκειται για μεμονωμένη συμπεριφορά, αλλά η Άγκυρα κινείται διαρκώς σε ρυθμούς απειλών για επανάληψη του ’22 και του ’74.

«Είναι σαφές ότι δεν υπάρχει άλλο παράδειγμα διεθνούς ηγέτη να κινείται σε αυτούς τους ρυθμούς επί πολλές εβδομάδες. Δεν είναι κάτι που έγινε χθες με αφορμή την επέτειο. Ο Τσαβούσογλου τα λέει αυτά εδώ και δύο μήνες. Ο Ερντογάν μιλά σε αυτούς τους τόνους πάνω από 1,5 μήνα» τόνισε ο κ. Συρίγος.

Ερντογάν: Μην ξεχνάτε την Σμύρνη, μπορεί να έρθουμε ξαφνικά ένα βράδυ

Την Μικρασιατική Καταστροφή του 1922 επικαλέστηκε, αυτήν την φορά, ο Τούρκος Πρόεδρος, προκειμένου να επιτεθεί προκλητικά στην Χώρα μας. Συγκεκριμένα, μιλώντας στο περιθώριο μιας τεχνολογικής εκδήλωσης στην Τουρκία, ο Ερντογάν εκτόξευσε απειλές κατά της εδαφικής ακεραιότητας της Ελλάδας και αμφισβήτησε την ελληνική κυριαρχία στο Αιγαίο Πέλαγος.

Πιο αναλυτικά, ο Τούρκος Πρόεδρος είπε με ιταμό ύφος: «Κοιτάξτε την ελληνική ιστορία. Αν πάτε πολύ μακριά, το τίμημα θα είναι βαρύ. Μην ξεχνάτε τη Σμύρνη. Δεν θα μας δεσμεύστε να καταλάβουμε τα νησιά. Είναι καιρός. Όταν έρθει η ώρα, θα κάνουμε ό,τι χρειάζεται. Μπορεί να έρθουμε ξαφνικά ένα βράδυ. Φροντίστε να περιμένουν κάπου αυτοί που εμπόδισαν την πρόοδο της χώρας μας βάζοντας δεσμά στα πόδια τους χθες. Δεν θα τους δώσουμε ευκαιρία».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments