Διεθνή

Γαλλογερμανική ενεργειακή συμφωνία

Γαλλογερμανική ενεργειακή συμφωνία

Πηγή Φωτογραφίας: Bloomberg, pixabay

Η Γερμανία και η Γαλλία θα πραγματοποιήσουν ανταλλαγές ενέργειας εάν χρειαστεί, όπως ανακοίνωσε ο Γάλλος πρόεδρος τη Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2022

Η Γερμανία και η Γαλλία θα πραγματοποιήσουν ανταλλαγές ενέργειας εάν χρειαστεί, όπως ανακοίνωσε ο Γάλλος πρόεδρος τη Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2022. Το Παρίσι θα αυξήσει τις παραδόσεις φυσικού αερίου, ενώ το Βερολίνο θα μπορεί να προμηθεύει τη Γαλλία με ηλεκτρική ενέργεια σε περίπτωση έλλειψης.

Ο Εμμανουέλ Μακρόν ανακοίνωσε τη Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2022 ότι η Γαλλία δεσμεύτηκε να παραδώσει περισσότερο φυσικό αέριο στη Γερμανία, η οποία θα μπορούσε να την προμηθεύσει με ηλεκτρική ενέργεια, εάν το απαιτούσε η ενεργειακή κρίση αυτό το χειμώνα.

«Η Γερμανία χρειάζεται το φυσικό αέριο μας και εμείς χρειαζόμαστε την ηλεκτρική ενέργεια που παράγεται στην υπόλοιπη Ευρώπη και συγκεκριμένα στη Γερμανία», τόνισε χαρακτηριστικά ο Εμμανουέλ Μακρόν, ο οποίος συμπλήρωσε: «Πρόκειται να ολοκληρώσουμε τις συνδέσεις φυσικού αερίου για να μπορέσουμε να παραδώσουμε αέριο στη Γερμανία […] εάν υπάρχει ανάγκη για αλληλεγγύη» και η τελευταία «θα  μας προμηθεύει περισσότερη ηλεκτρική ενέργεια σε καταστάσεις αιχμής».

Ο Γάλλος Πρόεδρος δήλωσε, ακόμη, ότι είναι «υπέρ κοινών πρακτικών αγοράς φυσικού αερίου» στην Ευρώπη, καθώς και υπέρ του ανώτατου ορίου στην τιμή του ρωσικού φυσικού αερίου που παραδίδεται μέσω αγωγών.

«Είμαστε υπέρ των κοινών πρακτικών αγοράς φυσικού αερίου […] αυτό θα επέτρεπε στην Ευρώπη να αγοράζει από κοινού να αγοράζει φθηνότερα», τόνισε ο Γάλλος Πρόεδρος, μετά από συνέντευξη με τον Γερμανό Καγκελάριο Όλαφ Σολτς, με αντικείμενο την ενεργειακή κρίση στην Ευρώπη, και πρόσθεσε: «Εάν η (Ευρωπαϊκή) Επιτροπή αποφασίσει να θέσει ανώτατο όριο στην τιμή του φυσικού αερίου που αγοράζεται μέσω των αγωγών φυσικού αερίου από τη Ρωσία, η Γαλλία θα υποστηρίξει ένα τέτοιο μέτρο».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments