Διεθνή

Τσεχία για τις δηλώσεις Ερντογάν: Απαράδεκτη απειλή κατά της Ελλάδας

Τσεχία για τις δηλώσεις Ερντογάν: Απαράδεκτη απειλή κατά της Ελλάδας

Πηγή Φωτογραφίας: Pixabay, Daily Sabah

Τσεχία για τις δηλώσεις Ερντογάν: Για «απαράδεκτη απειλή κατά των κρατών-μελών» από την Τουρκία κάνει λόγο το Υπουργείο Εξωτερικών της Τσεχίας με ανάρτηση στο Twitter

Για «απαράδεκτη απειλή κατά των κρατών-μελών» από την Τουρκία κάνει λόγο το Υπουργείο Εξωτερικών της Τσεχίας με ανάρτηση στο Twitter σχετικά με τις πρόσφατες δηλώσεις του Ταγίπ Ερντογάν σε βάρος της Ελλάδας.

«Ένας από τους στόχους της τσεχικής προεδρίας είναι η προώθηση του διαλόγου ΕΕ-Τουρκίας. Η απαράδεκτη απειλή κατά των κρατών μελών της ΕΕ, όπως αυτή που εκφράστηκε για την Ελλάδα κατά την πρόσφατη δημόσια ομιλία του Προέδρου Ερντογάν, είναι εξαιρετικά επιζήμια από αυτή την άποψη», σημειώνει το τσεχικό υπουργείο Εξωτερικών.

Μπαχτσελί: Είναι πολύ εύκολο να διασχίσεις το Αιγαίο

Νέα, ευθέως ανθελληνική επίθεση εξαπολύεται από Τούρκο υψηλόβαθμο αξιωματούχος μέσα σε μία ημέρα, μετά τις χθεσινές δηλώσεις του Πρόεδρου της γείτονος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Σειρά είχε, αυτή τη φορά, ο συγκυβερνήτης του Ερντογάν, Ντεβλέτ Μπαχτσελί. Ο Πρόεδρος του Κόμματος Εθνικιστικής Δράσης (ΜΗΡ) σχολίασε, σε ομιλία του στη Σεβάστεια, τα λόγια του Τούρκου Προέδρου στη Σαμψούντα.

Μιλώντας σε προεκλογική συγκέντρωση, ο Ν. Μπαχτσελί, αξιολογώντας τα λόγια του προέδρου του AKP Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για την Ελλάδα, «Μπορούμε να έρθουμε ξαφνικά μια νύχτα», τόνισε: «Ο Πρόεδρός μας είπε την αλήθεια, είναι πολύ εύκολο να διασχίσεις το Αιγαίο Πέλαγος». bahceli-1

Ο Μπεχτσελί επανέλαβε την ανοιχτή πολιτική στήριξη στον Ερντογάν και στο κυβερνών Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης εναντίον, κυρίως, της νεοπαγούς Συμμαχίας μεταξύ του κεντροαριστερού κόμματος του Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου και του υπερσυντηρητικού Καλού Κόμματος.

Στην ομιλία του πολιτικού συνεργάτη και συνοδοιπόρου του Τούρκου Προέδρου αναφέρεται χαρακτηριστικά: «Η ώρα πλησιάζει, ο κύκλος στενεύει. Ο υποψήφιος μας είναι ξεκάθαρος, η απόφασή μας είναι ξεκάθαρη. Υποψήφιός μας για την προεδρία είναι ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Στόχος μας είναι ο κ. Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να επανεκλεγεί Πρόεδρος με μεγάλη διαφορά και να αναδυθεί μια πολύ ισχυρή ομάδα του Κόμματος Εθνικιστικού Κινήματος και η Λαϊκή Συμμαχία όσον αφορά τον αριθμό των βουλευτών και την πολιτική υποστήριξη στη Μεγάλη Εθνοσυνέλευση. της Τουρκίας. Αυτός είναι ο στόχος μας, προς αυτόν στρέφεται η προσπάθειά μας».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments