Διεθνή

Εκλογή Λιζ Τρας: Η Ρωσία «δεν περιμένει αλλαγές»

Εκλογή Λιζ Τρας: Η Ρωσία «δεν περιμένει αλλαγές»

Πηγή Φωτογραφίας: News7g/the new yorker

Η Ρωσία δεν «περιμένει αλλαγές» προς το καλύτερο στις σχέσεις της με το Ηνωμένο Βασίλειο, οι οποίες βρίσκονται εδώ και καιρό στο χαμηλότερο επίπεδο

Η Ρωσία δεν «περιμένει αλλαγές» προς το καλύτερο στις σχέσεις της με το Ηνωμένο Βασίλειο, οι οποίες βρίσκονται εδώ και καιρό στο χαμηλότερο επίπεδο από το τέλος του Ψυχρού Πολέμου, με την εκλογή της Λιζ Τρας, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ.

«Αν κρίνουμε από τις δηλώσεις της κυρίας Τρας, που έκανε όταν ήταν ακόμη Υπουργός Εξωτερικών (…), μπορούμε να πούμε με μεγάλη βεβαιότητα ότι δεν πρέπει να περιμένουμε αλλαγές προς το καλύτερο», δήλωσε ο Ν. Πεσκόφ.

Η Λιζ Τρας είναι γνωστή για τη σκληρή της γραμμή απέναντι στη Ρωσία, την οποία περιγράφει ως χώρα «επιτιθέμενη», ιδίως λόγω της ρωσικής στρατιωτικής επίθεσης στην Ουκρανία από τον περασμένο Φεβρουάριο.

Υπενθυμίζεται ότι η Ουκρανία έχει λάβει υποστήριξη από δυτικές πρωτεύουσες, συμπεριλαμβανομένου του Λονδίνου, με τη μορφή διπλωματικής υποστήριξης και παραδόσεων όπλων, ενώ στη Ρωσία έχουν επιβληθεί σοβαρές κυρώσεις από τη Δύση. Η Ουκρανία ήταν ήδη βασική προτεραιότητα για τον προκάτοχό της, Μπόρις Τζόνσον, αλλά η Λιζ Τρας προειδοποίησε ότι θα εντείνει ακόμη περισσότερο τις προσπάθειές της για να υποστηρίξει την Ουκρανία στον αμυντικό πόλεμο που δίνει εναντίον του Πούτιν: «Θα συνεχίσουμε να προχωράμε περισσότερο και πιο γρήγορα για να διώξουμε τη Ρωσία από όλη την Ουκρανία».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments