Πολιτισμός

Στο νησί San Giorgio Maggiore ο Ai Weiwei παρουσιάζει την πρώτη του έκθεση έργων από γυαλί

Στο νησί San Giorgio Maggiore ο Ai Weiwei παρουσιάζει την πρώτη του έκθεση έργων από γυαλί

Πηγή Φωτογραφίας: Toronto Star

H έκθεση θα ολοκληρωθεί στις 27 Νοέμβρη.

Στο νησί San Giorgio Maggiore, στη Βενετία, ο Ai Weiwei παρουσιάζει την πρώτη του έκθεση έργων από γυαλί, συμπεριλαμβανομένου ενός από τα μεγαλύτερα γλυπτά από Murano που έχουν δημιουργηθεί ποτέ.

View this post on Instagram

A post shared by Ai Weiwei (@aiww)

Ο ιδιαίτερος καλλιτέχνης είναι γνωστός για πολλά πράγματα. Το γυαλί, μέχρι τώρα, δεν ήταν ένα από αυτά. Αυτό όμως πρόκειται να αλλάξει αφού τα πρώτα του γλυπτά – του πήραν 3 έτη για να τα δημιουργήσει – από αυτό το εντυπωσιακό υλικό, κόβει την ανάσα αυτήν τη στιγμή στη Βενετία. Όπως είπε ο ίδιος ο Ai για το υλικό, «Το γυαλί, ένα ιδιαίτερο υλικό και μέρος της καθημερινότητάς μας, μαρτυρεί χαρά, άγχος και ανησυχία στην πραγματικότητά μας. Παρουσία του, αναλογιζόμαστε τις σχέσεις μεταξύ ζωής και θανάτου και μεταξύ παράδοσης και πραγματικότητας.»

Η έκθεση λειτουργεί παράλληλα με την 59η Μπιενάλε Τέχνης και δημιουργήθηκε σε συνεργασία με τους Abbazia di San Giorgio Maggiore-Benedicti Claustra Onlus, Berengo Studio και Fondazione Berengo. Χρησιμοποιεί κατασκευασμένο γυαλί με εξειδικευμένο τρόπο με στόχο να μεταφέρει στο κοινό τα ριζοσπαστικά, ανατρεπτικά θέματα, για τα οποία ο καλλιτέχνης είναι πιο γνωστός: Η ευθραυστότητα, οι πολωμένες κοινωνίες, οι ανήσυχες σχέσεις με τα φυσικά οικοσυστήματα και όλες οι πιο σκοτεινές, λιγότερο τεκμηριωμένες γωνιές της ιστορίας.

Στο δραματικό σκηνικό της Βασιλικής του San Giorgio Maggiore της Βενετίας, το pièce de résistance της παράστασης είναι το La Commedia Umana, ένα κρεμαστό γλυπτό ύψους 9 μέτρων που περιλαμβάνει 2.000 κομμάτια μαύρου γυαλιού φιλοτεχνημένο από τους μαέστρους του Berengo Studio στο Murano. Το περιστρεφόμενο γλυπτό που μοιάζει με πολυέλαιο – ένα από τα μεγαλύτερα κρεμαστά γλυπτά από γυαλί Murano στην ιστορία – είναι ένα ιδιαίτερο συνονθύλευμα αντικειμένων, από κόκαλα, όργανα, νυχτερίδες και κάμερες παρακολούθησης.

View this post on Instagram

A post shared by Ai Weiwei (@aiww)

Το La Commedia Umana, το οποίο έκανε το ντεμπούτο του στη Ρώμη νωρίτερα αυτό το έτος, βρίσκεται δίπλα σε οκτώ νέα έργα από γυαλί, συμπεριλαμβανομένου του Brainless Figure in Glass, 2022, μιας αυτοπροσωπογραφίας που δημιουργήθηκε μέσω της σύγχρονης τεχνολογίας και χειροκίνητης γλυπτικής καθημερινών αντικειμένων, όπως το Glass Takeout Box, 2022, σύμβολο της παγκοσμιοποίησης (δημιουργήθηκε για πρώτη φορά ως μαρμάρινο έργο το 2015) και το Glass Toilet Paper, 2022. Εκτός από το ντεμπούτο του καλλιτέχνη στον κόσμο το γυαλιού, η έκθεση περιλαμβάνει επίσης μερικές από τις μεγαλύτερες και πιο πρόσφατες επιτυχίες του Ai σε πορσελάνη, ξύλο και Lego.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments