Οικονομία

Ρεύμα: Μεγαλύτερη επιδότηση για όσους καταναλώσουν λιγότερη ενέργεια

Ρεύμα: Μεγαλύτερη επιδότηση για όσους καταναλώσουν λιγότερη ενέργεια

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)/ Pixabay

Νέα μέτρα σχεδιάζει να πάρει η κυβέρνηση ενόψει του δύσκολου χειμώνα

Νέα μέτρα σχεδιάζει να πάρει η κυβέρνηση ενόψει του δύσκολου χειμώνα που έρχεται λόγω της ενεργειακής κρίσης. Καλεί, επίσης, τα νοικοκυριά να εξοικονομήσουν ενέργεια. Χθες, στη ΔΕΘ ο πρωθυπουργός είπε ότι «πρέπει να προετοιμαστούμε για έναν πολύ δύσκολο χειμώνα».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου χθες, μιλώντας στον ΑΝΤ1, ξεκαθάρισε τη συνέχιση της χορήγησης της επιδότησης σε όλα τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις ανεξάρτητα από το ύψος της κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας. «Θα συνεχιστεί η οριζόντια στήριξη σε όλους για τους λογαριασμούς του ρεύματος και δεν θα εξαιρεθεί κανείς από την ενίσχυση», είπε χαρακτηριστικά.

Τόνισε, δε, τη διαφοροποίηση που θα υπάρχει στο νέο τρόπο επιχορήγησης, μιλώντας ουσιαστικά για την καθιέρωση κινήτρων και αντικινήτρων που σχετίζονται με το μέγεθος της κατανάλωσης ενέργειας.

«Η μεγαλύτερη κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο θα μειώνει το ύψος της στήριξης, ενώ εάν υπάρχει μειωμένη κατανάλωση σε σχέση με πέρυσι θα είναι μεγαλύτερη η στήριξη. Όσοι κάνουν εξοικονόμηση ενέργειας έχουν μεγαλύτερο όφελος από την ενίσχυση», σημείωσε.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος περιγράφοντας το σχέδιο της κυβέρνησης, είπε ότι σκοπός είναι η εξοικονόμηση ηλεκτρικής ενέργειας στη διάρκεια της χειμερινής περιόδου και υπό την απειλή της Μόσχας να κλείσει τις στρόφιγγες της παροχής φυσικού αερίου σε όλη την Ευρώπη.

Σύμφωνα με δημοσίευμα «Των Νέων», ο νέος τρόπος στήριξης των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων θα τεθεί σε ισχύ από την 1η Οκτωβρίου. Επίσης, αναφέρεται ότι στα σενάρια που εξετάζει η κυβέρνηση είναι και αυτό της παροχής υψηλότερης επιδότησης για όσους μειώνουν την κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments