Διεθνή

Γκουτέρες: Ο πλανήτης πληρώνει ένα «φρικτό τίμημα» για την εξάρτησή του από τα ορυκτά καύσιμα

Γκουτέρες: Ο πλανήτης πληρώνει ένα «φρικτό τίμημα» για την εξάρτησή του από τα ορυκτά καύσιμα

Πηγή Φωτογραφίας: thetimesofisrael

«Το Πακιστάν και άλλες αναπτυσσόμενες χώρες πληρώνουν ένα φρικτό τίμημα για την αδιαλλαξία των μεγάλων εκπομπών ρύπων, που συνεχίζουν να στοιχηματίζουν στα ορυκτά καύσιμα», υποστήριξε ο Αντόνιο Γκουτέρες

«Σταματήστε αυτή την τρέλα»: οι αναπτυσσόμενες χώρες πληρώνουν το «τίμημα» για την παγκόσμια εξάρτηση από τα ορυκτά καύσιμα», κατήγγειλε ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών το Σάββατο, τη δεύτερη ημέρα της επίσκεψής του στο Πακιστάν που έχει καταστραφεί από ανελέητες πλημμύρες.

«Το Πακιστάν και άλλες αναπτυσσόμενες χώρες πληρώνουν ένα φρικτό τίμημα για την αδιαλλαξία των μεγάλων εκπομπών ρύπων, που συνεχίζουν να στοιχηματίζουν στα ορυκτά καύσιμα», υποστήριξε ο Αντόνιο Γκουτέρες.

Σχεδόν 1.400 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από τον Ιούνιο σε αυτές τις πλημμύρες. Έχοντας αυξηθεί σε ένταση λόγω της υπερθέρμανσης του πλανήτη, οι πλημμύρες προκαλούνται από καταρρακτώδεις βροχές των μουσώνων και έχουν καλύψει το ένα τρίτο του Πακιστάν, καταστρέφοντας σπίτια, επιχειρήσεις, δρόμους, γέφυρες και γεωργικές καλλιέργειες.

«Η φύση αντεπιτίθεται», κατά τον Γκουτέρες.

Ο Γ. Γ. του Ο.Η.Ε. ελπίζει ότι η επίσκεψή του θα ενθαρρύνει τη διεθνή κοινότητα να στηρίξει οικονομικά τη χώρα, η οποία εκτιμά ότι χρειάζεται τουλάχιστον 10 δισεκατομμύρια δολάρια για την επισκευή και την ανοικοδόμηση κατεστραμμένων υποδομών.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments