Διεθνή

Φον ντερ Λάιεν: Εισήγηση για πλαφόν στα έσοδα των εταιρειών ενέργειας – LIVE οι ανακοινώσεις

Φον ντερ Λάιεν: Εισήγηση για πλαφόν στα έσοδα των εταιρειών ενέργειας – LIVE οι ανακοινώσεις
Η πρόεδρος της Κομισιόν παρουσιάζει τις προτεραιότητες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το επόμενο χρόνο και τις ενέργειες στις οποίες προτίθεται να προβεί για την επίτευξη αυτών μέσω νομοθετικών και άλλων πρωτοβουλιών

Την καθιερωμένη ετήσια ομιλία για την «Κατάσταση της Ευρωπαϊκής Ένωσης»,στη σκιά της ρωσική εισβολής στην Ουκρανία, εκφωνεί στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

Η πρόεδρος της Κομισιόν παρουσιάζει τις προτεραιότητες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το επόμενο χρόνο και τις ενέργειες στις οποίες προτίθεται να προβεί για την επίτευξη αυτών μέσω νομοθετικών και άλλων πρωτοβουλιών. Σύμφωνα με πληροφορίες, δεδομένης της κρίσιμης συγκυρίας, θα τοποθετηθεί -δίνοντας απαντήσεις- σε μια σειρά σημαντικών ζητημάτων, επικεντρώνοντας ιδιαιτέρως στην ενεργειακή κρίση.

Ήδη, η πρόεδρος της Κομισιόν πρότεινε την εισαγωγή πλαφόν στα έσοδα των ηλεκτροπαραγωγικών εταιρειών ανά την Ευρώπη. Το μέτρο αυτό εντάσσεται στα πλαίσια σχεδίου της Κομισιόν που, σύμφωνα με την φον ντερ Λάιεν, θα αποφέρει 140 δισεκατομμύρια για τα κράτη – μέλη της ΕΕ ώστε να αντιμετωπίσουν την ενεργειακή κρίση.

Τα μέτρα αυτά, όπως εξήγησε η φον ντερ Λάιεν, είναι έκτακτα και προσωρινά, καθώς μακροπρόθεσμα η Ευρώπη θα πρέπει να επιδιώξει χαμηλότερες τιμές στα καύσιμα, σταθερότητα και ανταγωνιστικότητα.

Δείτε live την ομιλία της

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments