Πολιτική

Ανδρουλάκης στην ΔΕΘ: Ο πρωθυπουργός να άρει το απόρρητο για τις παρακολουθήσεις

Ανδρουλάκης στην ΔΕΘ: Ο πρωθυπουργός να άρει το απόρρητο για τις παρακολουθήσεις

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi

Τι δήλωσε από τη ΔΕΘ ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ

Συνέντευξη Τύπου παραχώρησε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης, στο πλαίσιο της 86ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης. Aναφερόμενος στις τηλεφωνικές παρακολουθήσεις τόσο του ιδίου αλλά και άλλων προσώπων ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ δήλωσε ότι «δεν είναι προσωπικό ζήτημα είναι ζήτημα δημοκρατίας. Θλιβερό να αντιμετωπίζουμε τέτοια νοσηρά φαινόμενα. Να άρει το απόρρητο και να μάθει ο ελληνικός λαός τι ακριβώς έχει συμβεί».

Όπως είπε ο κ. Ανδρουλάκης, «όλα μου τα βήματα είναι βήματα νομιμότητας και δεν θα με σύρει κανείς στην παρανομία. Αυτό δεν θα περάσει διότι η χώρα μας είναι μια ευρωπαϊκή χώρα».

Ανδρουλάκης: Η χώρα μπορεί να έχει εναλλακτική πρόταση εξουσίας

Ο κ. Ανδρουλάκης έβαλε ψηλά τον πήχη όσον αφορά τις εκλογικές επιδόσεις του κόμματός του, έκανε λόγο για ένα διαφορετικό προοδευτικό μοντέλο διακυβέρνησης και δήλωσε ότι « χώρα μπορεί να έχει εναλλακτική πρόταση εξουσίας» μιλώντας στην 86η ΔΕΘ.

Για τον αρχηγό του ΠΑΣΟΚ «το δίλημμα των επόμενων εκλογών δεν είναι «Μητσοτάκης ή χάος» αλλά: Δημοκρατική Ανατροπή ή Ανοχή στον Καθεστωτισμό και την αδικία». Η δε προοπτική που υπάρχει είναι η αλλαγή μοντέλου διακυβέρνησης, για το οποίο, όπως είπε, εγγυήσεις εξασφαλίζει το πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ.

Απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό έκανε ειδική αναφορά για την υπόθεση της παρακολούθησης του κινητού του, πρότεινε μια σειρά αλλαγών στο θεσμικό πλαίσιο, επανέλαβε τα αιτήματά του για την διερεύνηση της υπόθεσης, υποστήριξε ότι «ο βασιλιάς είναι γυμνός» και υπογράμμισε ότι όσα ανέφερε περί συνεργασιών ο κ. Μητσοτάκης είναι «ψεκασμένα σενάρια συγκυβέρνησης». «Δεν πρωταγωνιστούμε σε καμία τερατογένεση», είπε με νόημα και συμπλήρωσε ότι ξεκίνησε η αποκαθήλωση του επιτελικού κράτους.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments