Διεθνή

Φον ντερ Λάιεν: «Ο Πούτιν πρέπει να χάσει τον πόλεμο»

Φον ντερ Λάιεν: «Ο Πούτιν πρέπει να χάσει τον πόλεμο»

Πηγή Φωτογραφίας: playtech

Ιδιαίτερα, η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής τάχθηκε υπέρ της εμφάνισης του Ρώσου Προέδρου, Βλαντιμίρ Πούτιν, ενώπιον της διεθνούς δικαιοσύνης για τα εγκλήματα πολέμου που διαπράχθηκαν στην Ουκρανία

Σε συνέντευξή της σε γερμανικά μέσα ενημέρωσης, η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν δήλωσε ότι είναι «σημαντικό για εκείνη» ότι ο Ρώσος Πρόεδρος, κάποια μέρα, θα οδηγηθεί ενώπιον της διεθνούς δικαιοσύνης για εγκλήματα πολέμου που διαπράχθηκαν στην Ουκρανία.

Ιδιαίτερα, η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής τάχθηκε υπέρ της εμφάνισης του Ρώσου Προέδρου, Βλαντιμίρ Πούτιν, ενώπιον της διεθνούς δικαιοσύνης για τα εγκλήματα πολέμου που διαπράχθηκαν στην Ουκρανία.

«Ο Πούτιν πρέπει να χάσει αυτόν τον πόλεμο και να λογοδοτήσει και αυτό είναι σημαντικό για μένα», είπε η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι εγκλήματα πολέμου έχουν διαπραχθεί στην Ουκρανία από το ξέσπασμα της ρωσικής επίθεσης στα τέλη Φεβρουαρίου, «γι’ αυτό υποστηρίζουμε τη συλλογή αποδεικτικών στοιχείων» ενόψει μιας διαδικασίας ενώπιον της διεθνούς κοινότητας του Ποινικού Δικαστηρίου, πρόσθεσε η επικεφαλής της Κομισιόν, που πραγματοποίησε επίσκεψη στο Κίεβο.

«Τα ίδια τα θεμέλια του συστήματος του διεθνούς δικαίου απαιτούν τη δίωξη τέτοιων εγκλημάτων και, τελικά, ο Πούτιν είναι αυτός που είναι υπεύθυνος για αυτά που διαπράττονται στην Ουκρανία», πρόσθεσε.

Ερωτηθείσα σχετικά με την πιθανότητα ο Ρώσος Πρόεδρος να οδηγηθεί μια μέρα ενώπιον της διεθνούς δικαιοσύνης, η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν απάντησε: «Νομίζω ότι αυτό είναι δυνατό».

Νωρίτερα, την ίδια μέρα, στην ουκρανική πρωτεύουσα, η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής είχε υποσχεθεί ότι η ΕΕ θα στηρίξει την Ουκρανία «όσο χρειαστεί» εναντίον της Ρωσίας, με δεδομένο μάλιστα το γεγονός ότι τα ουκρανικά στρατεύματα σημειώνουν σημαντικές επιτυχίες.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments