Διεθνή

Φον ντερ Λάιεν: Ο Πούτιν υπεύθυνος για την επισιτιστική κρίση

Φον ντερ Λάιεν: Ο Πούτιν υπεύθυνος για την επισιτιστική κρίση

Πηγή Φωτογραφίας: 9news

Σύμφωνα με την κορυφαία Ευρωπαία αξιωματούχο, «η εξάρτηση από τα ρωσικά ορυκτά καύσιμα έχει πολύ μεγάλο τίμημα και σημείωσε, ότι το ρωσικό αέριο πέρυσι αντιπροσώπευε το 40% στην ΕΕ, ενώ σήμερα έχει μειωθεί στο 9%

Στον Πρόεδρο της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν, καταλόγισε η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής την τρέχουσα κρίση επισιτισμού.

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο της σημερινής δευτερολογίας της, η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν υποστήριξε πως η επισιτιστική κρίση αποτελεί δημιούργημα του Πούτιν.

Σύμφωνα με την κορυφαία Ευρωπαία αξιωματούχο, «η εξάρτηση από τα ρωσικά ορυκτά καύσιμα έχει πολύ μεγάλο τίμημα. Η Ρωσία συνεχίζει να προσπαθεί να χειραγωγήσει την αγορά ενέργειας και γι’ αυτό η ΕΕ πρέπει να βρει διαφορετικούς τρόπους να αντλήσει ενέργεια, όχι από αναξιόπιστους προμηθευτές όπως η Ρωσία, αλλά από αξιόπιστους φίλους, όπως η Νορβηγία, οι ΗΠΑ, η Αλγερία, κ.α.».

Σημείωσε, επίσης, ότι το ρωσικό αέριο πέρυσι αντιπροσώπευε το 40% στην ΕΕ, ενώ σήμερα έχει μειωθεί στο 9%.

Κατά την Ούρσουλα φον ντερ Λάιειν, «ο Πούτιν έχει δημιουργήσει την επιτιστική κρίση» και ολοκλήρωσε, λέγοντας ότι «τίποτα από αυτά που υπάρχουν στις κυρώσεις μας δεν εμποδίζουν τη Ρωσία από το να εξάγει τρόφιμα και λιπάσματα στις ευάλωτες χώρες. Πρέπει να το πούμε ξανά και ξανά, γιατί είναι μία αλήθεια και η Ρωσία λέει ακριβώς το αντίθετο, κάτι το οποίο είναι ψέμα».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments