Διεθνή

«Μην καταλήξετε σαν τους Ουκρανούς»

«Μην καταλήξετε σαν τους Ουκρανούς»

Πηγή Φωτογραφίας: twitter/Numan KURTULMUŞ/eurokinissi

Υπερέβη τα εσκαμμένα το Νο2 του κόμματος Ερντογάν, Νουμάν Κουρτουλμούς, ο οποίος προέτρεψε τη Χώρα μας να εγκαταλείψει την πολιτική που ακολουθεί, διότι, αλλιώς, θα καταλήξει να γίνει σαν την Ουκρανία.

Υπερέβη τα εσκαμμένα το Νο2 του κόμματος Ερντογάν, Νουμάν Κουρτουλμούς, ο οποίος προέτρεψε τη Χώρα μας να εγκαταλείψει την πολιτική που ακολουθεί, διότι, αλλιώς, θα καταλήξει να γίνει σαν την Ουκρανία.

Σύμφωνα με τον Ν. Κουρτουλμούς, η Ελλάδα είναι το «χαιδεμένο παιδί¨» ξένων δυνάμεων, που την ωθούν σε πολεμική σύγκρουση με την Τουρκία: «Όπως κάποιοι χάιδεψαν την πλάτη της Ουκρανίας και δημιούργησαν περιβάλλον σύγκρουσης με τη Ρωσία, τώρα, με τον ίδιο τρόπο, χαϊδεύουν την πλάτη της Ελλάδας και λένε στην Ελλάδα ‘’Είσαι λιοντάρι, είσαι τίγρης’’».

Σε ρόλο συμβουλάτορα, ο εξ απορρήτων του Τούρκου Προέδρου και Αντιπρόεδρος του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ) συμβουλεύει να μην υποτιμάμε την «ιερή ανωτερότητα» του τουρκικού έθνους: «Η συμβουλή μας προς την Ελλάδα είναι η εξής: Μην ξεχνάτε αυτό το ιερό έθνος. Αυτό το ιερό έθνος δεν ανέχεται ποτέ την αδικία που του γίνεται και δεν θα επιτρέψει ποτέ να εγκλωβιστεί η Τουρκία. Υπό αυτή την έννοια, μην εμπλακείτε σε πράγματα που ξεπερνούν τα όρια σας βασιζόμενοι σε αυτόν ή τον άλλον. Δεν έχει δικαίωμα η Ελλάδα να παρενοχλεί την Τουρκία».

«Παλαιότερα γινόταν μέσω πληρεξουσίων και τρομοκρατικών οργανώσεων. Τώρα ξεκινούν μια νέα εποχή. Θα ήταν λίγο σκληρό να πούμε «κράτη πληρεξούσιων», αλλά… Προσπαθούν να αυξήσουν τη δική τους ισχύ χρησιμοποιώντας τα κράτη σαν να είναι δικοί τους πληρεξούσιοι. Η συμβουλή μας προς την Ελλάδα είναι να μην γίνουν όργανο σ’ αυτό».

Και ο Νουρμάν Κουρτουλμούς ολοκλήρωσε, λέγοντας: «Να μην μπουν σε εχθρικές ή ανταγωνιστικές σχέσεις με την Τουρκία πιστεύοντας αυτά που λένε οι τρίτες χώρες, οι τρίτες πλευρές. Πιστεύουμε ότι μπορούμε να λύσουμε τα προβλήματά μας μέσω διαπραγματεύσεων με τη γείτονά μας Ελλάδα, στο πλαίσιο των σχέσεων γειτονίας. Και για αυτό, η Τουρκία προσπαθεί να προστατεύσει τα δικαιώματά της στο Αιγαίο προστατεύοντας τα δικαιώματα και το δίκαιό της σε κάθε πλατφόρμα».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments