Διεθνή

Ταϊβάν: Οι δεσμοί Ρωσίας – Κίνας βλάπτουν τη Διεθνή Ειρήνη

Ταϊβάν: Οι δεσμοί Ρωσίας – Κίνας βλάπτουν τη Διεθνή Ειρήνη

Πηγή Φωτογραφίας: theguardian

Η σύσφιξη των δεσμών μεταξύ Κίνας και Ρωσίας, οι ηγέτες των οποίων συναντήθηκαν σήμερα, βλάπτει τη «διεθνή ειρήνη», εκτιμά η κυβέρνηση της Ταϊβάν

Τη σφοδρή αντίδραση της Ταϊβάν προκάλεσαν οι επαφές ανάμεσα στη Ρωσία και την Κίνα.

Συγκεκριμένα, ο Βλαντιμίρ Πούτιν και ο Σι Τζινπίνγκ συναντήθηκαν στο Ουζμπεκιστάν στο πλαίσιο της συνόδου κορυφής του Οργανισμού Συνεργασίας της Σαγκάης.

Η σύσφιξη των δεσμών μεταξύ Κίνας και Ρωσίας, οι ηγέτες των οποίων συναντήθηκαν σήμερα, βλάπτει τη «διεθνή ειρήνη», εκτιμά η κυβέρνηση της Ταϊβάν.

Ο Πρόεδρο της Κίνας Σι Τζινπίνγκ και ο Ρώσος ομόλογός του εξέφρασαν την επιθυμία τους να υποστηρίξουν ο ένας τον άλλον και να ενισχύσουν τους δεσμούς τους εν μέσω κρίσης με τη Δύση, κατά την πρώτη τους συνάντηση από την έναρξη της εισβολής στην Ουκρανία από τη Ρωσία, τον περασμένο Φεβρουάριο.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο Βλαντιμίρ Πούτιν ανανέωσε την υποστήριξη της Ρωσίας στις αξιώσεις του Πεκίνου σε σχέση με την Ταϊβάν.

Το κινεζικό καθεστώς θεωρεί το νησί μέρος της επικράτειάς του και έχει ορκιστεί να το πάρει πίσω μια μέρα, με τη βία αν χρειαστεί. Η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία έχει ανησυχήσει βαθιά την Ταϊπέι, η οποία φοβάται ότι μια μέρα θα έχει την ίδια μοίρα.

Η Ταϊβάν «καταδικάζει αυστηρά τη Ρωσία επειδή ακολουθεί την αυταρχική και επεκτατική κυβέρνηση του Κινεζικού Κομμουνιστικού Κόμματος στις ψευδείς δηλώσεις της σε διεθνείς συναντήσεις που υπονομεύουν την κυριαρχία της χώρας μας», ανέφερε σε ανακοίνωσή του το Υπουργείο Εξωτερικών.

«Η Μόσχα χαρακτηρίζει προβοκάτορες όσους διατηρούν την ειρήνη και το status quo, γεγονός που καταδεικνύει σε μεγάλο βαθμό τη ζημιά που προκαλεί η συμμαχία μεταξύ των κινεζικών και ρωσικών αυταρχικών καθεστώτων στη διεθνή ειρήνη, σταθερότητα, δημοκρατία και ελευθερία», συνεχίζει η ανακοίνωση.

Σημειώνουμε ότι, τον περασμένο μήνα, οι εντάσεις στα στενά της Ταϊβάν έφτασαν στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων δεκαετιών και ότι η Κίνα πραγματοποίησε μια άνευ προηγουμένου επίδειξη δύναμης ως αντίποινα για την επίσκεψη στην Ταϊπέι της Προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ, Νάνσι Πελόζι.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments