Πολιτική

Συρίγος: Η Τουρκία μπαίνει σε ρυθμούς παραλογισμού

Συρίγος: Η Τουρκία μπαίνει σε ρυθμούς παραλογισμού

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)

Την έντονη ανησυχία του εξέφρασε ο Υφυπουργός Παιδείας, Άγγελος Συρίγος

Την έντονη ανησυχία του εξέφρασε ο Υφυπουργός Παιδείας, Άγγελος Συρίγος, αναφορικά με το ανθελληνικό κλίμα που επικρατεί στην Τουρκία.

Κατά τον Αν. Καθητή Διεθνούς Δικαίου, υπάρχει ένα ευρύ ποσοστό Τούρκων που εκτιμά ότι η πατρίδα μας κατέλαβε νησιά πριν από είκσοι χρόνια νησιά

Ακόμη, ο Υφυπουργός Παιδείας προειδοποίησε πως οι Γκρίζοι Λύκοι δεν περιορίζονται μόνο στην πλευρά του Προέδρου Ερντογάν, αλλά μεγάλο τμήμα τους βρίσκεται και στην αντιπολίτευση της Μεράλ Ακσενέρ.

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με τον Άγγελο Συρίγο, «η γειτονική χώρα μπαίνει σε ρυθμούς παραλογισμού συνολικά. Και το κακό είναι ότι οι Γκρίζοι Λύκοι, το εθνικιστικό αυτό κόμμα που υπάρχει στην Τουρκία, δεν περιορίζεται μόνο στην πλευρά του Ερντογάν. Η Ακσενέρ, που είναι βασικό στέλεχος της αντιπολιτεύσεως εκπροσωπεί κι αυτή τους Γκρίζους Λύκους και έχει πάρει κι αυτή ένα μεγάλο τμήμα τους».

Ο Υφυπουργός Παιδείας υπεραμύνθηκε, ωστόσο, του διαλόγου με την Τουρκία, υπενθυμίζοντας πως, όταν δεν διεξαγόταν διάλογος, η ένταση κορυφωνόταν και οι σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών έφθαναν σχεδόν στην πολεμική σύρραξη.

Προς την κατεύθυνση αυτή, ο Α. Συρίγος υποστήριξε ότι «την περίοδο ‘81 – ’87, δεν συζητούσαμε και φτάσαμε στην κρίση του Μαρτίου του 1987 που κοντέψαμε να πάμε σε πόλεμο, διότι οι αμοιβαίες παρανοήσεις δημιουργούσαν διαφορετική εικόνα από τις προθέσεις των δύο πλευρών. Έκτοτε το ελληνικό πολιτικό σύστημα αποδέχεται ότι με την άλλη πλευρά συζητάς. Το ότι συζητάς δε σημαίνει ότι διαπραγματεύεσαι ή πολύ περισσότερο παραδίδεις».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments