Ελλάδα

Απεργία στα ΜΜΜ: Χωρίς μετρό, ηλεκτρικό, τραμ, λεωφορεία και τρόλεϊ σήμερα

Απεργία στα ΜΜΜ: Χωρίς μετρό, ηλεκτρικό, τραμ, λεωφορεία και τρόλεϊ σήμερα

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείο Eurokinissi

Οι εργαζόμενοι σε λεωφορεία, τρόλεϊ, τραμ, ηλεκτρικό και Μετρό στην Αθήνα αποφάσισαν να προχωρήσουν σε 24ωρη απεργία ενόψει της ψήφισης του σχεδίου νόμου για τις ΔΕΚΟ στη Βουλή

Ακινητοποιημένα θα παραμείνουν σήμερα και για 24 ώρες τα μέσα μαζικής μεταφοράς στην πρωτεύουσα, καθώς  οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς (ΜΜΜ) αποφάσισαν να προχωρήσουν σε 24ωρη απεργία. Η απόφαση ελήφθη σε έκτακτη συνεδρίασή του Εργατικού Κέντρου Αθήνας (ΕΚΑ).

Οι εργαζόμενοι σε λεωφορεία, τρόλεϊ, τραμ, ηλεκτρικό και Μετρό στην Αθήνα αποφάσισαν να προχωρήσουν σε 24ωρη απεργία ενόψει της ψήφισης του σχεδίου νόμου για τις ΔΕΚΟ στη Βουλή. Παράλληλα, προγραμματίζουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Οικονομικών στις 12 το μεσημέρι

“Εκτάκτως σήμερα, στην συνεδρίαση του Διοικητικού μας Συμβουλίου (20/09/2022), αποφασίσαμε να συμμετέχουμε στην 24ωρη ΑΠΕΡΓΙΑ που έχει εξαγγείλει το Ε.Κ.Α. Διαμαρτυρόμαστε εντονότατα για το Νομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομικών που εισάγεται προς ψήφιση στη βουλή του οποίου οι διατάξεις σκοπεύουν στην ιδιωτικοποίηση των συγκοινωνιών και κατάργηση των εργασιακών δικαιωμάτων» αναφέρει η ανακοίνωση του Συνδικάτου Εργαζομένων ΟΑΣΑ. Αυτό σημαίνει ότι δεν θα κυκλοφορήσει κανένα λεωφορείο και τρόλεϊ στους δρόμους της πρωτεύουσας από την έναρξη έως και τη λήξη της βάρδιας”.

Στη Δικαιοσύνη προσέφυγε η ΣΤΑΣΥ

Η Διοίκηση της ΣΤΑ.ΣΥ. προσέφυγε άμεσα στη Δικαιοσύνη, ζητώντας να κηρυχθεί παράνομη και καταχρηστική η εν λόγω απεργία, γιατί δεν έχουν τηρηθεί οι νόμιμες προϋποθέσεις κήρυξης της απεργίας. Ωστόσο, με δεδομένη τη γνωστοποίηση της απόφασης των Σωματείων το μεσημέρι της Τρίτης, κατέστη αδύνατη η εκδίκαση της προσφυγής της εταιρείας πριν την έναρξη της σημερινής απεργίας και ως εκ τούτου η εκδίκαση θα γίνει το πρωί.

«Ζητούμε προκαταβολικά συγνώμη από το επιβατικό κοινό, για την ταλαιπωρία και τις δυσκολίες που θα συναντήσει κατά τις , μετακινήσεις του», αναφέρει – μεταξύ άλλων – η σχετική ανακοίνωση της ΣΤΑΣΥ.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments