Διεθνή

Βρετανία: Στήριξη στις επιχειρήσεις – Μειώνει στο μισό τις τιμές χονδρικής σε ρεύμα και αέριο

Βρετανία: Στήριξη στις επιχειρήσεις – Μειώνει στο μισό τις τιμές χονδρικής σε ρεύμα και αέριο

Πηγή Φωτογραφίας: oaklins

Οι τιμές χονδρικής του φυσικού αερίου και της ηλεκτρικής ενέργειας στην Ευρώπη αυξήθηκαν μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία και έκτοτε παραμένουν ασταθείς

Η βρετανική κυβέρνηση ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι θα περιορίσει το κόστος χονδρικής της ηλεκτρικής ενέργειας και φυσικού αερίου για τις επιχειρήσεις σε λιγότερο από το ήμισυ της τιμής της αγοράς από τον επόμενο μήνα, συμβάλλοντας στην ανακούφιση από την πίεση του αυξανόμενου ενεργειακού κόστους.

Οι τιμές χονδρικής για την ηλεκτρική ενέργεια θα περιοριστούν σε περίπου 211 λίβρες (239 $) ανά μεγαβατώρα (MWh) και για το φυσικό αέριο στις 75 λίβρες ανά MWh, σε σύγκριση με τις προβλεπόμενες τιμές αγοράς 600 λιρών και 180 λιρών αντίστοιχα.

«Έχουμε παρέμβει για να σταματήσουμε την κατάρρευση των επιχειρήσεων, να προστατεύσουμε τις θέσεις εργασίας και να περιορίσουμε τον πληθωρισμό», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Kwasi Kwarteng, ο οποίος πρόκειται να δώσει δημοσιονομική ενημέρωση την Παρασκευή.

Οι τιμές χονδρικής του φυσικού αερίου και της ηλεκτρικής ενέργειας στην Ευρώπη αυξήθηκαν μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία και έκτοτε παραμένουν ασταθείς. Οι τελικές τιμές μονάδας για το πρόγραμμα θα επιβεβαιωθούν στις 30 Σεπτεμβρίου.

Ομάδες που εκπροσωπούν επιχειρήσεις από παμπ μέχρι χαλυβουργίες χαιρέτησαν την παρέμβαση, λέγοντας ότι η κυβέρνηση έχει ρίξει σανίδα σωτηρίας σε εταιρείες που αγωνίζονται να επιβιώσουν. 

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments