Διεθνή

Μακρόν: Να ασκήσουμε τη μέγιστη πίεση στον Πούτιν

Μακρόν: Να ασκήσουμε τη μέγιστη πίεση στον Πούτιν

Πηγή Φωτογραφίας: politico

«Αυτή η απόφαση θα απομονώσει τη Ρωσία περισσότερο από όσο είναι ήδη απομονωμένη», εκτιμά ο Μακτόν, κρίνοντας ότι αυτό ήταν ένα ακόμη λάθος του Ρώσου Προέδρου

Ο Γάλλος Πρόεδρος Εμμανουέλ Μακρόν δήλωσε στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών στη Νέα Υόρκη ότι λυπάται για τη μερική κινητοποίηση εφέδρων που ανακοίνωσε ο Βλαντιμίρ Πούτιν στη Ρωσία, στον οποίο ζήτησε να ασκηθεί η μέγιστη πίεση.

«Αυτή η απόφαση θα απομονώσει τη Ρωσία περισσότερο από όσο είναι ήδη απομονωμένη», εκτιμά ο Μακτόν, κρίνοντας ότι αυτό ήταν ένα ακόμη λάθος του Ρώσου Προέδρου.

«Λυπάμαι βαθιά για την επιλογή που έκανε ο Πούτιν τις τελευταίες ώρες να καλέσει σε επιστράτευση και να σύρει τη χώρα του και τη νεολαία της χώρας του σε πόλεμο», δήλωσε ο Μακρόν, μετά από μια συνάντηση για την πυρηνική ασφάλεια, παρουσία του Ραφαέλ Γκρόσι, γενικού διευθυντή του Διεθνούς Οργανισμού Ατομικής Ενέργειας (ΔΟΑΕ).

«Σημειώνω επίσης ότι μετά την Ινδία, η Κίνα ήταν αυτή που ζήτησε κατάπαυση του πυρός, επομένως σήμερα η Ρωσία είναι όλο και πιο απομονωμένη», πρόσθεσε.

Υπενθυμίζεται ότι ο Πούτιν ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι υπέγραψε διάταγμα μερικής επιστράτευσης προκειμένου να μπορέσει να εκπληρώσει τους στόχους της «ειδικής στρατιωτικής του επιχείρησης» στην Ουκρανία, αφήνοντας για άλλη μια φορά την απειλή της προσφυγής στα πυρηνικά όπλα να αιωρείται.

«Η επιλογή που έγινε είναι αντίθετη με την αίσθηση της ιστορίας, με το συμφέρον της Ρωσίας και της διεθνούς κοινότητας (…). Κανείς σήμερα δεν καταλαβαίνει πλέον τις επιλογές της Ρωσίας».

Είναι απαραίτητο, κατά τον Γάλλο Πρόεδρο πάντοτε, «να ασκήσουμε τη μέγιστη πίεση στον Πρόεδρο Πούτιν, ούτως ώστε να σταματήσει αυτόν τον πόλεμο που δεν έχει πλέον νόημα».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments