Πολιτική

Εξεταστική επιτροπή: Αποχώρησε η αντιπολίτευση από τη σημερινή συνεδρίαση

Εξεταστική επιτροπή: Αποχώρησε η αντιπολίτευση από τη σημερινή συνεδρίαση
Από την αποχώρηση των βουλευτών των κομμάτων της αντιπολίτευσης σημαδεύτηκαν οι σημερινές εργασίες της εξεταστικής επιτροπής 

Από την αποχώρηση των βουλευτών των κομμάτων της αντιπολίτευσης σημαδεύτηκαν οι σημερινές εργασίες της εξεταστικής επιτροπής για τις υποκλοπές. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η αντιπολίτευση κατήγγειλε ότι οι βουλευτές της κυβερνητικής πλειοψηφίας δεν προτίθεται να καλέσουν άλλους μάρτυρες επιχειρώντας να κλείσουν άρον-άρον τις διαδικασίες της εξεταστικής επιτροπής.

Από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ γίνεται λόγος για fast track διαδικασίες με σκοπό τη συσκότιση ενώ συνολικά η αντιπολίτευση στηλιτεύει την άρνηση της ΝΔ να δεχτεί οποιοδήποτε αίτημα για κλήση κομβικών μαρτύρων στην εξεταστική επιτροπή.

Αποχώρησε η αντιπολίτευση από την εξεταστική επιτροπή

Η εξέλιξη αυτή με την αποχώρηση των βουλευτών της αντιπολίτευσης ήρθε μετά την κατάθεση του ιδιοκτήτη και διαχειριστή της εταιρείας Krikel Σταμάτη Τρίμπαλη. Επρόκειτο όπως αναφέρουν οι πληροφορίες να διεξαχθεί ψηφοφορία για διεύρυνση του καταλόγου των μαρτύρων ωστόσο ο εισηγητής της ΝΔ απέρριψε το σχετικό αίτημα με αποτέλεσμα να τιναχθεί στον αέρα η διαδικασία και να αποχωρήσει η αντιπολίτευση.

Επισημαίνεται ότι -σύμφωνα πάντα με πληροφορίες- ο κ. Τρίμπαλης φέρεται να κατέθεσε πως η πρώτη σύμβαση της εταιρείας Krikel με το ελληνικό δημόσιο έγινε επί ΣΥΡΙΖΑ το 2018 ενώ τόνισε ότι η εταιρεία δεν έχει σχέση με το Predator, ούτε και ο ίδιος γνωρίζει τον Γρηγόρη Δημητριάδη.

Σημειώνεται ότι νωρίτερα οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ κατέθεσαν αίτημα να κληθεί και να καταθέσει ο Φέλιξ Μπίτζιος της Intellexa (εταιρεία που εμπορεύεται το Predator) και το αίτημα είχε ανάλογη τύχη με το προηγούμενο, καθώς η ΝΔ δεν το έκανε δεκτό.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments