Πολιτική

Μητσοτάκης: Συνομιλία με Μπάιντεν σε θερμό κλίμα

Μητσοτάκης: Συνομιλία με Μπάιντεν σε θερμό κλίμα

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου Eurokinissi

Η συνομιλία μεταξύ των δύο ανδρών έγινε σε εγκάρδια ατμόσφαιρα, με τον Πρόεδρο των ΗΠΑ να καλωσορίζει θερμά την σύζυγο του Πρωθυπουργού, Μαρέβα Γκραμπόβσκι – Μητσοτάκη

Συνομιλία με τον Πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών είχε ο Έλληνας Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στο πλαίσιο της δεξίωσης που παρέθεσε ο Τζο Μπάιντεν για να τιμήσει τους πολιτικούς ηγέτες που συμμετέχουν στην εβδομάδα Υψηλού Επιπέδου της Γενικής Συνέλευσης του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών.

Η συνομιλία μεταξύ των δύο ανδρών έγινε σε εγκάρδια ατμόσφαιρα, με τον Πρόεδρο των ΗΠΑ να καλωσορίζει θερμά την σύζυγο του Πρωθυπουργού, Μαρέβα Γκραμπόβσκι – Μητσοτάκη, και να αναφέρει αναμνήσεις και λεπτομέρειες από την πρόσφατη επίσκεψη του Έλληνα Πρωθυπουργού στις ΗΠΑ και τον Λευκό Οίκο.

Στον ίδιο χώρο της αμερικανικής προεδρικής δεξίωσης παραβρέθηκε και ο Πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης απέφυγε να έχει κάποια ιδιαίτερη επαφή με τον Τούρκο Πρόεδρο, ο οποίος επιδόθηκε σε ένα πρωτοφανές ανθελληνικό παραλήρημα από το βήμα της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, προχθές βράδυ, όταν εξαπέλυσε μια συκοφαντική, ιταμή και ποταπή επίθεση εναντίον της Ελλάδας.

Ο Κ. Μητσοτάκης έχει ήδη δώσει το στίγμα της έντονης δυσαρέσκειάς του σε συνομιλίες που είχε με τον Πρωθυπουργό του Ισραήλ, τον σύνδεσμο των Ελλήνων ομογενών στις Ηνωμένες Πολιτείες, εκπροσώπους των αμερικανοεβραικών συλλόγων και οργανώσεων, τον Βασιλιά της Ιορδανίας Αμπντάλα Β’.

Ωστόσο, τις απόψεις του για την τουρκική θρασύτητα και τον αναθεωρητισμό του Προέδρου Ερντογάν πρόκειται να τις εκθέσει αναλυτικότερα και με σεβασμό στους υπάρχοντες θεσμούς, κατά τη διάρκεια της συζήτησης που θα έχει ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Αντόνιο Γκουτέρες και, κυρίως, στο πλαίσιο της αυριανής επίσημης ομιλίας του από το βήμα της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών.

Ακόμη, ο Έλληνας Πρωθυπουργός είχε θερμή συνομιλία με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ, με τον οποίο είχε τη δυνατότητα να συζητήσει κυρίως την τρέχουσα ενεργειακή κρίση, που βρίσκεται στην κορυφή της ευρωενωσιακής ατζέντας

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments