Διεθνή

Πούτιν: Η θεωρία του «στριμωγμένου αρουραίου»

Πούτιν: Η θεωρία του «στριμωγμένου αρουραίου»

Πηγή Φωτογραφίας: metro/dailymail

Ανησυχία επικρατεί σε ολόκληρο τον κόσμο μετά την "πυρηνική απειλή" του Πούτιν

Ανησυχία επικρατεί σε ολόκληρο τον κόσμο μετά την “πυρηνική απειλή” του Πούτιν και ότι δεν αστειεύεται. Πολλά είναι τα διεθνή ΜΜΕ που επιχειρούν να… μπουν το μυαλό του Ρώσου προέδρου και να αποκωδικοποιήσουν την στρατηγική του. Ο πόλεμος στην Ουκρανία είναι κάτι διαφορετικό και χωρίς προηγούμενο, σημειώνεται σε συγκεκριμένο άρθρο του Grid. Είναι μια σύγκρουση στην οποία μια πυρηνική δύναμη βρίσκεται σε έναν ολοκληρωτικό συμβατικό πόλεμο με μια μη πυρηνική δύναμη. Ο Ρώσος πρόεδρος και η κυβέρνησή του, έχουν συχνά χαρακτηρίσει τη σύγκρουση ως έναν αγώνα ζωής ή θανάτου κατά της δυτικής στρατιωτικής, οικονομικής και πολιτιστικής κυριαρχίας.

Η θεωρία του «στριμωγμένου αρουραίου»

Στο ίδιο άρθρο υπενθυμίζεται μια ιστορία από το παρελθόν του Ρώσου προέδρου, η οποία μπορεί να δίνει μια εικόνα από το μέλλον. Ο Ρώσος δημοσιογράφος Στάνισλαβ Κούτσερ είχε αναφέρει στο Grid μια γνωστή ιστορία από την παιδική ηλικία του Πούτιν, στην οποία ο μελλοντικός πρόεδρος στρίμωξε έναν αρουραίο με ένα ξύλο στο κλιμακοστάσιο της πολυκατοικίας του, μόνο που το ζώο άρχισε να τον κυνηγάει. Το μάθημα είναι ότι δεν πρέπει ποτέ να υποτιμάτε έναν αντίπαλο που δεν έχει άλλη επιλογή από το να αντεπιτεθεί, τονίζει ο αρθρογράφος. Ο φόβος τώρα είναι ότι με τις δυνάμεις του να καταρρέουν στο πεδίο της μάχης, ο Πούτιν μπορεί να αισθανθεί ότι έχει στριμωχτεί στη γωνία. Και δεδομένου του ιστορικού αυτού του προέδρου, είναι πολύ πιο πιθανό να κλιμακώσει σε ένα τέτοιο σενάριο, παρά να υποχωρήσει, υπογραμμίζει το Grid.

Μαζική φυγή Ρώσων για να γλιτώσουν την επιστράτευση

Η προσπάθεια του Ρώσου προέδρου να τονώσει το ηθικό των Ρώσων που επιστρατεύονται με το πρόσχημα του «να προστατεύσουμε τη μητέρα – πατρίδα, την κυριαρχία και την εδαφική της ακεραιότητα», δεν είχε τα αναμενόμενα αποτελέσματα. Ωστόσο η διαδικασία της επιστράτευσης συνεχίζεται κανονικά.

Τι γράφει το χαρτί της επιστράτευσης

Η αποστολή των φύλλων πορείας είναι σε εξέλιξη και το protothema.gr παρουσιάζει ένα από τα έγγραφα της επιστράτευσης, το οποίο αναφέρει: «σύμφωνα με τον ομοσπονδιακό νόμο “για τη στρατιωτική υποχρέωση και τη στρατιωτική θητεία” είστε υποχρεωμένος να παρουσιαστείτε στις 22 Σεπτεμβρίου 2022 στις 9 στο (όνομα) στρατόπεδο της (όνομα) περιοχής της Μόσχας για τη διεξαγωγή των απαραίτητων ιατρικών και ψυχομετρικων εξετάσεων και την εξέταση της  επιτροπής».

Οι επιστρατευθέντες καλούνται να έχουν μαζί τους διαβατήριο ή κάποιο έγγραφο που να αποδεικνύει την ταυτότητά τους και τα αποτελέσματα σειράς εξετάσεων, ενώ απευθύνονται συστάσεις για μάσκα, γάντια και αντισηπτικά.

Ειδικότερα, οι στρατιώτες και οι έφεδροι καλούνται να κάνουν σειρά εξετάσεων (ανάλυση αίματος, ούρων, καρδιογράφημα, ανάλυση αίματος για τον ιό του AIDS , σύφιλη, ηπατίτιδα Β, Γ, ακτινογραφία θώρακος). Παράλληλα, χρειάζονται βεβαίωση ότι έχουν κάνει τα προληπτικά εμβόλια για πνευμονόκοκκο και μηνιγγιτιδιόκοκκο.

Στο τέλος παρουσιάζεται το στρατόπεδο που αναφέρει το χαρτί της επιστράτευσης και μπαίνει υπογραφή.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments