Κόσμος

Euronews: Βουλγαρία – Ασφυκτική η μεταναστευτική πίεση στα σύνορά της με την Τουρκία

Euronews: Βουλγαρία – Ασφυκτική η μεταναστευτική πίεση στα σύνορά της με την Τουρκία

Πηγή Φωτογραφίας: BBC/Pixabay

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του pagenews.gr
στο Google Discover
Σε κατάσταση μερικής έκτακτης ανάγκης κήρυξε η Βουλγαρία τη μεθόριο στην περιοχή του Χάσκοβο, εξαιτίας των αυξημένων μεταναστευτικών ροών στα σύνορά της με την Τουρκία.

Η Βουλγαρία αντιμετωπίζει οξύ μεταναστευτικό και προσφυγικό πρόβλημα στα ανατολικά σύνορά της με την Τουρκία. Η Χώρα βρίσκεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω των παράτυπων μεταναστών που έρχονται από τη γειτονική Τουρκία. Το ζήτημα φαίνεται ότι διευθετείται, προς το παρόν τουλάχιστον, όπως ενημερώνει το Euronews.

Σε κατάσταση μερικής έκτακτης ανάγκης κήρυξε η Βουλγαρία τη μεθόριο στην περιοχή του Χάσκοβο, εξαιτίας των αυξημένων μεταναστευτικών ροών στα σύνορά της με την Τουρκία.

Σύμφωνα με τη περιφερειάρχη της περιοχής η απόφαση ελήφθη λόγω της μεγάλης πίεσης που δέχεται η συνοριακή μεθόριος από πρόσφυγες και μετανάστες που κατευθύνονται από την Τουρκία προς την Βουλγαρία.

«Τις περισσότερες φορές περνούν τα σύνορά μας με σκάλες, συνηθίζουν να πηδούν από τον φράχτη. Προς το παρόν έχουμε ότι είναι δυνατό και απαραίτητο και όχι μόνο εμείς. Έχουμε ενεργή βοήθεια από την Τουρκική πλευρά, έτσι μετά τις συναντήσεις που είχα με τον Τούρκο υπουργό Εσωτερικών, αλλά και τον Έλληνα υπουργό Εσωτερικών, ο συντονισμός είναι πολύ καλύτερος τώρα, η αμοιβαία βοήθεια μεταξύ των υπηρεσιών των διαφόρων χωρών είναι πολύ καλύτερη, ώστε ένας μεγαλύτερος αριθμός των μεταναστών που θέλουν να περάσουν τα σύνορα τους αποτρέπουμε ήδη πριν φτάσουν» δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών της Βουλγαρίας.

Μετά την κήρυξη μερικής έκτακτης ανάγκης μπορούν να ξεκινήσουν άμεσα οι επισκευές στους δασικούς δρόμους που οδηγούν στη συνοριακή διάβαση. Με αυτόν τον τρόπο η συνοριακή αστυνομία και ο στρατός θα μπορούν να εισέλθουν στην περιοχή χωρίς πρόβλημα.

Ο Βούλγαρος υπουργός Εσωτερικών πρόσθεσε ότι όταν οι μετανάστες επιχειρούν να περάσουν με βάρκα τα θαλάσσια σύνορα θα παρακολουθούνται και οι έλεγχοι στη θάλασσα θα ενταθούν.

Μανώλης Σταυρουλάκης
Ο ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ
Μανώλης Σταυρουλάκης
Ο Μανώλης Σταυρουλάκης γεννήθηκε και κατοικεί στην Αθήνα, με καταγωγή από τον Νομό Χανίων. Είναι απόφοιτος του Πρότυπου Κλασικού Λυκείου της Σχολής Αναβρύτων Κηφισιάς και πτυχιούχος Πολιτικής Επιστήμης και Ιστορίας. Πραγματοποίησε, ως αριστούχος υπότροφος, μεταπτυχιακές σπουδές στην Πολιτική Επιστήμη και, εν συνεχεία, αναγορεύθηκε ομόφωνα αριστούχος Διδάκτωρ της Σχολής Πολιτικών Επιστημών του Παντείου Πανεπιστημίου Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών. Έχει πραγματοποιήσει Μεταδιδακτορική Έρευνα (PostDoc) στις Διεθνείς Σχέσεις και την Πολιτική Επιστήμη, με έμφαση στην Πολιτική Θεωρία. Έχει διδάξει, ως εντεταλμένος καθηγητής του Πανεπιστημίου Sorbonne Paris Nord, Πολιτειολογία και Διεθνείς σχέσεις. Διδάσκει Πολιτική Επιστήμη στο Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης. Μελέτες του έχουν φιλοξενηθεί σε επιστημονικές επιθεωρήσεις και έχει αρθρογραφήσει σε περιοδικά έντυπα. Τα ενδιαφέροντά του εστιάζουν στην ελληνική πολιτική ζωή, την πολιτική θεωρία και τις διεθνείς σχέσεις.